Doncs potser no us ho creureu, però el gazpacho de cireres me´l vaig inventar jo! Bé, potser ho va fer abans Ferran Adrià, però us asseguro que quan el vaig fer no tenia ni idea que ell l´havia fet, i també puc assegurar que no l´havia tastat en cap lloc. I n´he fet vàries versions, la que us presento aquí és la que més m´ha agradat, tot i que en vaig fer una sense tomàquet que era també sensacional!
Ingredients:
- 750 gr de tomàquets
- Un kilo i mig de cireres
- mig cogombre
- mig pebrot vermell mitjanet
- 1 gra d´all
- sal, pebre
- oli extra verge
Com fer la recepta de gazpacho de cireres:
- Doncs com tots els gazpachos…tot i que aquest porta més feina, bàsicament en treure els pinyols de les cireres. Demaneu ajuda a la família, a qui sigui, amb aquestes mides hi ha gazpacho per deu persones…i en sobrarà!
- Treieu doncs tots els pinyols de les cireres.
- Peleu i talleu a trossos normals el cogombre. Si és petit useu-ne un de sencer.
- Talleu i treieu les llavors del pebrot…que si no és gaire gran doncs agafeu-ne un de sencer.
- Ho poseu tot al robot de cuina, termomix, el que tingueu, juntament amb l´all (sense el cor, millor escaldat), sa, pebre i oli d´oliva extra verge i tritureu…tritureu…i passeu-ho pel colador xinès.
- Ho reserveu a la nevera un mínim de dues o tres hores. La sel.lecció de “toppings” la deixo a la vostra imaginació, però aniria des dels clàssics del gazpacho (pa fregit, pebrot verd, ceba) fins als més agosarats (bacallà esqueixat).
una anotació de darrera hora…l´he fet una altra vegada, posant el doble de cireres que de tomàquets, vaja, un kilo i mig kilo…i brutal…més semblant a la tercera versió que us deia, igual de refrescant, amb un gust de cireres brutal…jo definitivament m´inclino per aquesta darrera versió!
Reblogged this on Celler-Adocse.