Llenties amb albergínia al forn

Llenties amb albergínia al forn

Aquesta recepta de llenties amb albergínia al forn no és altra cosa que les típiques llenties estofades amb unes quantes verdures amb el toc final, diferent, de l´albergínia escalivada. Inspirada en una recepta de Yotam Ottolenghi on hi posava a més a més tomàquets cherry i una cullerada de creme fraiche o de iogur grec.

Ingredients:

  • 2 albergínies
  • 200 gr de llentia pardina
  • 400 gr de carbassa (aprox)
  • 1 branca d´api
  • 1 ceba
  • 1 dent d´all
  • 1 fulla de llorer
  •  3 claus
  • sal

Com fer la recepta de les llenties amb albergínia al forn:

  1. Bé, per una banda posarem l´albergínia al forn durant uns 45 minuts aprox. Podeu fer-ho només amb el gratinador, és més ràpid i agafa un gustillo més bo però hi heu d´estar molt a sobre…i si teniu foc de gas doncs les podeu fer a la flama, que és quan quedaran més gustoses.
  2. Les llenties les poseu a bullir en fred amb el llorer, l´all  amb els claus incrustats. Una mica de sal, foc lent a partir que bulli.
  3. A mitja cocció de les llenties hi afegiu la ceba, l´api tallat a rondanxes i la carbassa tallada a daus. Deixeu coure fins que les llenties estiguin, més o menys uns tres quarts d´hora
  4. Finalment emplateu amb l´alberginia escalivada per sobre de les llenties  estofades amb verdures
  5. Us adjuntem un petit video de la recepta que podeu trobar fent click a l´enllaç que porta al nostre canal de youtube:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *