Aquesta recepta de llenties amb bacallà i brocoli va nèixer de la casualitat, de mirar què tenia a la nevera i descobrir-hi una mica de brocoli i unes llenties pardines ja cuites. Afegir-hi el bacallà va ser el més senzill, sempre en tinc de congelat des que vaig descobrir que els packs de quatre de 150 gr d´una coneguda marca de congelats són infalibles!
Ingredients:
- 1 brocoli
- 2 talls de bacallà d´uns 150 gr
- 150 gr de llentia pardina crua
- sal
- 2 claus d´olor
- pecorino ratllat (opcional)
- 2 dents d´all
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta de les llenties amb bacallà i brocoli:
- Aquesta és una recepta molt senzilla que requereix poca preparació prèvia. De fet, només una, i la podeu fer mentre es couen les llenties…que és per on heu de començar. Hi poseu un parell de dents d´alls amb un clau d´olor incrustat i ho deixeu coure a foc lent, parcialment tapat, uns 45 minuts.
- Quan quedin uns vuit minuts per finalitzar la cocció hi afegiu el brocoli tallat ja en ramets, per entendre´ns, i el deixeu fins que acabi la cocció de tot plegat.
- I un cop cuit el guisat hi posem els talls de bacallà, a daus, fora del foc. Ho tapem i en uns pocs minuts serà cuit.
- Ho podem servir, finalment, amb pecorino o parmesà ratllat, com us vingui de gust. O sense cap tipus de formatge curat i ratllat, com preferiu.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc de la Rioja, del prestigiós elaborador Allende, que us anirà molt bé amb la recepta, especialment si la culmineu amb el formatge ratllat.
- I aquí us deixo un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta: