Una nova manera d´enfocar les clàssiques llenties amb verdures, cuites com sempre, estofant-les amb l´ajuda d´un bon os de pernil i coronant-les amb una mica de formatge blau però introduint la variant de coure les verdures al forn per donar-li al plat una textura diferent, un sabor també diferent.
Ingredients:
- 200 gr de llenties pardines
- una ceba vermella
- 16 tomàquets cherry
- 1/2 carbassa violí
- una o dues albergínies
- un os de pernil
- un gra d´all
- un clau d´olor
- sal
- pebre negre
- 50 gr de formatge blau
Com fer la recepta de llenties amb verdures al forn:
- Posem a coure les llenties partint d´aigua natural amb l´os de pernil, la dent d´all i el clau d´olor incrustat a l´all. Salem lleugerament i deixem coure, tapat, uns tres quarts d´hora.
- Mentrestant posem a escalfar el forn a 200 graus. Tallem les albergínies a rodanxes, la ceba a juliana i la carbassa a talls tipus “patates braves”. Posem totes les verdures en una safata per anar al forn juntament amb els tomàquets cherry, ho salpebrem, hi tirem un bon raig d´oli i ho deixem coure per espai d´uns trenta minuts aproximadament.
- Una vegada tinguem cuites les verdures quedaran, més o menys, uns cinc o deu minuts per finalitzar la cocció de les llenties. Incorporem a la cocció final dels llegums totes les verdures menys l´albergínia.
- Ho servim amb les rodanxes d´albergínia a la base del plat, a sobre les llenties amb les verdures i a sobre de tot una mica de formatge blau que li dona un toc fantàstic, un contrast brutal.
- Us deixo l´enllaç al nostra canal de Youtube per veure la recepta en vídeo:
Enllaç del vídeo