Aquestes llenties amb verdures i bolets són les clàssiques llegums estofades de tota la vida amb el detall d´incorporar-hi uns bolets japonesos que li donen un sabor especial i amb l´afegit final d´uns tirabecs escaldats i saltejats per tenir una textura diferent que contrasta molt bé amb l´estofat.
Ingredients:
- 200 gr de llenties pardines crues
- una o dues pastanagues
- un o dos pebrots verds
- una cullerada de llavors de cilantre i de comí
- una culleradeta de curcuma en pols
- una safata de bolets shimeji
- una branca de romaní fresc
- 3/4 de litre de brou de verdures
- un grapat de tirabecs
- Oli d´oliva
- sal i pebre
Com fer la recepta de les llenties amb verdures i bolets:
- Comencem saltejant les llavors amb una mica d´oli i una culleradeta de curcuma en pols.
- Incorporem les pastanagues, tallades rpimer a rodanxes i després a quarts, i les sofregim uns minuts.
- Afegim el pebrot, tallat a daus, i en un parell de minuts farem el mateix amb les llenties, remullades.
- Un minutet més tard mullem amb el brou de verdures, més o menys tres vegades la quantitat de llegum, i ho deixem coure, tapat, a foc lent, uns quaranta minuts. Moment, també, de salar-ho.
- Cap al final de la cocció saltegem els bolets shimeji. Millor que els remulleu una mica malgrat que venen ja nets.
- I el darrer que farem serà escaldar durant un minut els tirabecs (que els podeu substituir per moneta tendra perona tallada mooolt fina) i després saltejar-los.
- Els darrers cinc minuts seran per a fer un xup xup de les llenties amb els bolets, i finalment ho emplatarem amb els tirabecs per sobre.
- Us adjunto el link de la recepta per si la voleu veure en vídeo i de pas conèixer el nostre canal de Youtube: