Llenties i mongeta verda/barbatti waali sabut masoor

Una combinació senzilla i pràctica, efectiva al màxim, més que bona!

Ingredients:

llenties pardines (mida x tres/quatre persones…cadascú té les seves!…les meves, aprox “x” grams en sec), 250 gr de mongeta verda

1 culleradeta d´all en pols, 1 de garam masala, sal i pebre, suc de llimona, llavors de sèsam.

“Suavitzat”: oli de coco, 1 culleradeta de llavors de comí, 1 ceba, 1/2 culleradeta d´asafètida, 1 xili verd, 4 dents d´all, cilantre fresc picat

Tan senzill com posar a coure les llenties amb aigua i sal, partint de fred, durant uns vint minuts. Tot seguit afegir els alls, el pebre, el garam masala i les mongetes verdes. Tapar i deixar coure uns quinze minuts més, afegint més aigua si és necessari. Paral.lelament farem el suavitzat, saltejant en primer lloc les llavors de comi amb l´oli de coco. Incorporar la ceba picada ben petita, l´asafètida, el xili i els alls. Daurar-ho i quan estigui a punt ho barregem amb el guisat de llenties i mongetes. Si les llenties encara no estan cuites doncs seguir amb la cocció fins que ho estiguin, en cas contrari retirar del foc i deixar resposar cinc minuts abans de servir-ho, afegint-hi un xic de suc de llimona i unes quantes llavors de sèsam…o cilantre fresc picat com vaig fer jo.

Leave a Reply