Aquesta recepta de mongeta tendra amb llenties és super fàcil, senzilla i molt pràctica. L´inspiració és del llibre “cocina india vegana”, una veritable revelació per a un servidor.
Ingredients:
- 200 gr de llenties pardines
- 250 gr de mongeta verda
- 1 culleradeta de cilantre en pols
- sal
- pebre
- oli de coco
- 1 culleradeta de llavors de comí
- 1 culleradeta de llavors de cilantre
- 1 ceba
- 1/2 culleradeta d´asafètida (opcional)
- 1 xili verd (opcional)
- 1 dent d´all,
- 1 culleradeta de cilantre en pols
- 1 clau d´olor
- 1 fulla de llorer
- un trosset de gingebre fresc
- 1/4 de llimona confitada (opcional)
Com fer la recepta de la mongeta tendra amb llenties:
- Tan senzill com posar a coure les llenties amb aigua i sal, partint de fred, durant uns vint minuts. Hi posem també una fulla de llorer i un gra d´all amb un clau d´olor incrustat.
- Tot seguit afegir les mongetes verdes. Tapar i deixar coure uns vint-i-cinc minuts més, afegint més aigua si és necessari.
- Paral.lelament farem el suavitzat amb la resta d´ingredients, saltejant en primer lloc les llavors de cilantre i comí amb l´oli de coco. Incorporar la ceba picada ben petita, l´asafètida, el xili (si l´utilitzeu) i el gingebre fresc picat.
- Quan estigui a punt ho barregem amb el guisat de llenties i mongetes. Si les llenties encara no estan cuites doncs seguir amb la cocció fins que ho estiguin, en cas contrari retirar del foc i deixar resposar cinc minuts abans de servir-ho.
- Ho servim amb un tros de llimona confitada ben picat. Si no en teniu podeu optar per posar-hi un parell de cullerades de suc de llimona, el contrast àcid li anirà molt bé.
- Finalment us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: