mongeta tendra amb llenties

mongeta tendra amb llenties

Aquesta recepta de mongeta tendra amb llenties és super fàcil, senzilla i molt pràctica. L´inspiració és del llibre “cocina india vegana”, una veritable revelació per a un servidor.

Ingredients:

  • 200 gr de llenties pardines 
  • 250 gr de mongeta verda
  • 1 culleradeta de cilantre en pols
  • sal 
  • pebre
  • oli de coco
  • 1 culleradeta de llavors de comí
  • 1 culleradeta de llavors de cilantre
  • 1 ceba
  • 1/2 culleradeta d´asafètida (opcional)
  • 1 xili verd (opcional)
  • 1 dent d´all,
  • 1 culleradeta de cilantre en pols
  • 1 clau d´olor
  • 1 fulla de llorer
  • un trosset de gingebre fresc
  • 1/4 de llimona confitada (opcional)

Com fer la recepta de la mongeta tendra amb llenties:

  1. Tan senzill com posar a coure les llenties amb aigua i sal, partint de fred, durant uns vint minuts. Hi posem també una fulla de llorer i un gra d´all amb un clau d´olor incrustat.
  2. Tot seguit afegir  les mongetes verdes. Tapar i deixar coure uns vint-i-cinc minuts més, afegint més aigua si és necessari.
  3. Paral.lelament farem el suavitzat amb la resta d´ingredients, saltejant en primer lloc les llavors de cilantre i comí amb l´oli de coco. Incorporar la ceba picada ben petita, l´asafètida, el xili (si l´utilitzeu) i el gingebre fresc picat.
  4. Quan estigui a punt ho barregem amb el guisat de llenties i mongetes. Si les llenties encara no estan cuites doncs seguir amb la cocció fins que ho estiguin, en cas contrari retirar del foc i deixar resposar cinc minuts abans de servir-ho.
  5. Ho servim amb un tros de llimona confitada ben picat. Si no en teniu podeu optar per posar-hi un parell de cullerades de suc de llimona, el contrast àcid li anirà molt bé.
  6. Finalment us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *