Una altra recepta xinesa, de nou amb llom, i amb arròs, clar, el plat nacional xinès, bé, jo diria que de tota Asia. Diferent de les altres que s´han publicat, una altra visió amb ingredients alternatius.
Ingredients:
400 gr de llom de porc
100 gr de ceba, 2 grans d´all
150 gr de pebrot vermell, 200 de tomàquet
300 gr d´arròs de jazzmí o basmati, sal i pebre
60 ml de salsa de peix, 40 gr de sucre roig
20 ml de ketjap manis, 1 ou
Tallem la carn a tires. La ceba també, l´all ben picat, els pebrots també a tires i als tomàquets els hi treieu la pell i les llavors, i després els talleu a tires. Saltegeu la ceba i l´all, el pebrot i els tomàquets. Ho reserveu. Feu el mateix amb la carn i la reserveu. Saltegeu l´arròs, que ja l´heu de tenir fet, i ho junteu tot al wok. En un cassó petit poseu la salsa de peix, el sucre, la ketjap manis i el pebre fins que el sucre es disolgui, i ho afegiu al wok. Barregeu bé, bateu l´ou i l´incorporeu al plat, en un plis es coagularà, i llestos. O també podeu fer una truita ben fineta i tallar-la a trossets, com vaig fer jo.