Lluç farcit

Lluç farcit

Aquesta recepta d´una cua de lluç farcit és d´allò més senzilla, ràpida i fàcil de fer.

Ingredients:

  • 1 cua de lluç
  • tomàquet sec
  • 100 gr de xampinyons
  • ciboulet
  • 1 ceba
  • oli
  • sal i pebre
  • zaatar (opcional)
  •  vi blanc
  • 1 dent d´all

Com fer la recepta del lluç farcit:

  1. Quan compreu el lluç demaneu que us treguin l´espina central, de manera que pugueu “obrir” el lluç com un llibre i posar-hi el farcit.
  2. Per preparar el farcit renteu i talleu els xampinyons i poseu-los a coure en una paella on abans hi haureu daurat una dent d´all.
  3. Fem també un sofregit de ceba, entre deu i quinze minuts si la voleu ben potxada.
  4. Piquem el ciboulet i tallem les tires de tomàquet sec. Ho barregem tot amb la ceba i els xampinyons.
  5. Salpebrem la cua de lluç, hi afegim zaatar i la farcim.
  6. La tanquem amb l´ajuda d´uns escuradents i l´enfornem uns vint minuts a 185 graus, ruixant-la amb un vas de vi blanc.
  7. I ja només us quedarà emplatar-la.
  8. Amb aquesta recepta us recomano un fantàstic macabeu del Pla de Bages, del celler Sanmartí, l´Atles.
  9. I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *