Aquesta recepta d´una cua de lluç farcit és d´allò més senzilla, ràpida i fàcil de fer.
Ingredients:
- 1 cua de lluç
- tomàquet sec
- 100 gr de xampinyons
- ciboulet
- 1 ceba
- oli
- sal i pebre
- zaatar (opcional)
- vi blanc
- 1 dent d´all
Com fer la recepta del lluç farcit:
- Quan compreu el lluç demaneu que us treguin l´espina central, de manera que pugueu “obrir” el lluç com un llibre i posar-hi el farcit.
- Per preparar el farcit renteu i talleu els xampinyons i poseu-los a coure en una paella on abans hi haureu daurat una dent d´all.
- Fem també un sofregit de ceba, entre deu i quinze minuts si la voleu ben potxada.
- Piquem el ciboulet i tallem les tires de tomàquet sec. Ho barregem tot amb la ceba i els xampinyons.
- Salpebrem la cua de lluç, hi afegim zaatar i la farcim.
- La tanquem amb l´ajuda d´uns escuradents i l´enfornem uns vint minuts a 185 graus, ruixant-la amb un vas de vi blanc.
- I ja només us quedarà emplatar-la.
- Amb aquesta recepta us recomano un fantàstic macabeu del Pla de Bages, del celler Sanmartí, l´Atles.
- I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: