Mandonguilles amb patates

Aquest plat és un clàssic, es miri com es miri. Les mandonguilles amb patates tradicionals no porten res més, almenys des del meu punt de vista. Si hi poses pastanagues (que, per cert, n´hi ha en aquesta recepta, però com a sofregit) i pèsols ja serien “a la jardinera”, però bé, això és el de menys. El que realment importa és la seva efectivitat, i és total, us ho asseguro.

Ingredients:

  • 500 gr d´una barreja de carn picada de porc i vedella
  • 1 ou
  • una cullerada de pa ratllat
  • una culleradeta d´orenga
  • un xic de sal
  • una culleradeta de canyella en pols
  • dues pastanagues ratllades
  • dues patates grosses
  • dues cebes
  • 300 ml de brou de vedella

 

Com fer la recepta de mandonguilles amb patates:

  1. Barregem les carns amb l´ou, el pa ratllat, l´orenga, la sal i la canyella en pols. Ho deixem reposar mitja hora si anem bé de temps, en cas contrari procediu a fer les boletes.
  2. Un cop fetes les boles les enfarinem i daurem en una cassola de ferro amb oli d´oliva. Les reservem.
  3. Pelem i piquem la ceba, i comencem amb ella a fer el sofregit d´aquest plat. Vint minuts.
  4. Incorporem la pastanaga, ratllada, i seguim amb la cocció entre deu i quinze minuts més. I mentrestant pelem i tallem a daus les patates.
  5. Afegim les patates a la cassola i les daurem uns minuts.
  6. Mullem amb el brou. Quan bulli baixem el foc, tapem i deixem coure uns deu minuts. Tot seguit hi posem les mandonguilles, tornem a pujar el foc i, de nou, quan bulli tapem i continuem amb la cocció uns vint minuts.
  7. Aquest plat el podeu fer perfectament d´un dia per l´altre, tot i que a mi potser m´agraden més les mandonguilles del dia. En aquesta ocasió, però, vaig deixar que reposessin un dia i he de dir que estaven boníssimes igualment.

Enllaç a Youtube

Si feu click en el següent enllaç podeu veure en vídeo aquesta recepta:

 

Maridatge:

Amb aquest plat el ventall de vins és força ampli, des d´un blanc amb barrica fins a un negre fresc, amb criança però lleuger com el fantàstic Pla del Te7 2018 del celler Clos Pons, de la DO Costers del Segre, un monovarietal de syrah francament destacable que us farà passar encara més bé aquest senzill però super efectiu plat. El vi no té res de senzill, es nota un treball fort darrera el seu gran nas i un pas per boca molt llaminer.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *