Doncs sí, mandonguilles amb tomàquet, com les clàssiques mandonguilles de bar, aquelles que es prenen com a “tapa”. Sense verdures ni patates ni sípia ni res de res. Super senzilles, un trumfo assegurat.
Ingredients (x 6):
- 500 gr. carn picada vedella
- 500 gr. carn picada porc
- vi blanc
- dos dents d´all, julivert
- 4 cullerades soperes de pà ratllat
- 3 cullerades soperes de vi blanc
- 2 ous, 1 ceba
- farina, pa ratllat
- 6 tomàquets de pera
Com fer la recepta de les mandonguilles amb tomàquet:
- Fem primer les mandonguilles. En un bol barregem, amb les mans, la carn picada, el pa ratllat, els ous, l´all molt picat, el julivert (també picat), el vi (un rajolí) i ho salpebrem.
- Anem fent boletes amb les mans i les passem per farina.
- Les fregim lleugerament, reservant-les per començar a fer la salsa.
- Sofregir primer la ceba durant uns quinze minuts a foc lent.
- Afegir-hi més tard els tomàquets, pelats, tallats a trocets i sense llavors. Quan estigui ben potxat tirar-hi un vas de vi blanc i deixar que redueixi i s´evapori l´alcohol.
- Afegir-hi aigua a discreció, deixar que arrenqui el bull i que faci xup xup uns minutets més.
- Retirar-ho, passar-ho pel minipimer i tornar-ho a tirar a la paella on he sofregit primer les mandonguilles i després la ceba i el tomàquet.
- Coure la salsa amb les mandonguilles uns deu minuts, tirant-hi més aigua si fós necessari.
- Ho podem emplatar tal qual o amb una mica d´arròs blanc per acompanyar.
- Amb aquesta recepta us recomano un bon vi negre de la Ribera del Duero, Quinta Sardonia.
- I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.