Mandonguilles amb tomàquet

Mandonguilles amb tomàquet

Doncs sí, mandonguilles amb tomàquet, com les clàssiques mandonguilles de bar, aquelles que es prenen com a “tapa”. Sense verdures ni patates ni sípia ni res de res. Super senzilles, un trumfo assegurat.

Ingredients (x 6):

  • 500 gr. carn picada vedella
  • 500 gr. carn picada porc
  • vi blanc
  • dos dents d´all, julivert
  • 4 cullerades soperes de pà ratllat
  • 3 cullerades soperes de vi blanc
  • 2 ous, 1 ceba
  • farina, pa ratllat
  • 6 tomàquets de pera

Com fer la recepta de les mandonguilles amb tomàquet:

  1. Fem primer les mandonguilles. En un bol barregem, amb les mans, la carn picada, el pa ratllat, els ous, l´all molt picat, el julivert (també picat), el vi (un rajolí) i ho salpebrem.
  2. Anem fent boletes amb les mans i les passem per farina.
  3. Les fregim lleugerament, reservant-les per començar a fer la salsa.
  4. Sofregir primer la ceba durant uns quinze minuts a foc lent.
  5. Afegir-hi més tard els tomàquets, pelats, tallats a trocets i sense llavors. Quan estigui ben potxat tirar-hi un vas de vi blanc i deixar que redueixi i s´evapori l´alcohol.
  6. Afegir-hi aigua a discreció, deixar que arrenqui el bull i que faci xup xup uns minutets més.
  7. Retirar-ho, passar-ho pel minipimer i tornar-ho a tirar a la paella on he sofregit primer les mandonguilles i després la ceba i el tomàquet.
  8. Coure la salsa amb les mandonguilles uns deu minuts, tirant-hi més aigua si fós necessari.
  9. Ho podem emplatar tal qual o amb una mica d´arròs blanc per acompanyar.
  10. Amb aquesta recepta us recomano un bon vi negre de la Ribera del Duero, Quinta Sardonia.
  11. I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:

 

1 comentari a ;ldquo;Mandonguilles amb tomàquet;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *