Bacallà i carxofes sempre han marinat bé…i ,si a sobre parlem de mandonguilles, ja ni us ho explico! Per aconseguir unes mandonguilles de bacallà una opció molt habitual es que s´enriqueix amb ou dur però que jo vaig optar per fer més senzill i aconseguir unes bones mandonguilles de bacallà.
Ingredients:
- 300 gr de bacallà esqueixat
- 5 carxofes
- 3 dents d´all
- una cullerada de farina
- julivert
- sal i pebre
- 1 ou
Opcional (respecte a la recepta publicada, però fidel a la del llibre): 3 ous durs, 1 carquinyoli
- Bulliu la patata. En un bol poseu el bacallà i el cobriu amb aigua. Quan comencin a sortir bombolletes ho retireu del foc, i reserveu per separat el bacallà i l´aigua de la cocció.
- Quan s´hagi refredat el bacallà el piqueu ben petit i el barregeu amb la patata, l´ou, julivert i all picats i en feu mandonguilles.
- Les passeu per farina i les fregiu breument, només per marcar-les.
- Barregeu fora del foc amb unes varilles la farina i l´aigua de coure el bacallà, i en aquesta salsa deixeu que les mandonguilles facin xup xup una estona.
- Mentrestant saltegeu les carxofes a vuitens i les afegiu a les mandonguilles.
Jo acabo en aquest punt, al llibre es fa una picada de pinyons, carquinyolis i julivert i l´afegeixen a les mandonguilles, deixatada prèviament amb una mica de la salsa, i també hi posen tres ous durs (un punt excessiu, si sou quatre amb un, o dos màxim, n´hi ha prou).
En qualsevol cas, Mandonguilles de bacallà, boooníssimes!