Mandonguilles de bacallà amb carxofes

Mandonguilles de bacallà

Bacallà i carxofes sempre han marinat bé…i ,si a sobre parlem de mandonguilles, ja ni us ho explico! Per aconseguir unes mandonguilles de bacallà una opció molt habitual es que  s´enriqueix amb ou dur però que jo vaig optar per fer més senzill i aconseguir  unes bones mandonguilles de bacallà.

Ingredients:

  • 300 gr de bacallà esqueixat
  • 5 carxofes
  • 3 dents d´all
  • una cullerada de farina
  • julivert
  • sal i pebre
  • 1 ou

Opcional (respecte a la recepta publicada, però fidel a la del llibre): 3 ous durs, 1 carquinyoli

  1. Bulliu la patata. En un bol poseu el bacallà i el cobriu amb aigua. Quan comencin a sortir bombolletes ho retireu del foc, i reserveu per separat el bacallà i l´aigua de la cocció.
  2. Quan s´hagi refredat el bacallà el piqueu ben petit i el barregeu amb la patata, l´ou, julivert i all picats i en feu mandonguilles.
  3. Les passeu per farina i les fregiu breument, només per marcar-les.
  4. Barregeu fora del foc amb unes varilles la farina i l´aigua de coure el bacallà, i en aquesta salsa deixeu que les mandonguilles facin xup xup una estona.
  5. Mentrestant saltegeu les carxofes a vuitens i les afegiu a les mandonguilles.

Jo acabo en aquest punt, al llibre es fa una picada de pinyons, carquinyolis i julivert i l´afegeixen a les mandonguilles, deixatada prèviament amb una mica de la salsa, i també hi posen tres ous durs (un punt excessiu, si sou quatre amb un, o dos màxim, n´hi ha prou).

En qualsevol cas, Mandonguilles de bacallà, boooníssimes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *