Mandonguilles de bacallà amb salsa de tomàquet

Fantàstica recepta, saborosa com poques, imprescindible per als amants del bacallà…

Ingredients:

600 gr de bacallà (fresc, congelat, dessalat…com vulgueu, tot val)

60 gr de molla de pa, 1 ceba mitjana, 4 grans d´all,2 ous (o 1)

30 gr de julivert, 30 gr de cilantre fresc, 1 cullerada de comí en pols

Salsa de tomàquet: 400 gr de tomàquet triturat en conserva, comí en pols, pebre vermell dolç, cilantre en pols, 1 ceba, 1 xili vermell, 1 dent d´all, 2 cullerades de menta picada, sal i pebre

Podeu començar preparant les mandonguilles de bacallà, juntant tots els seus ingredients i deixant-los reposar una bona estona. Mentrestant feu la salsa de tomàquet, millorada es clar, sofregint primer la ceba, després l´all i el xili, les espècies (una culleradeta de cada), deixant la menta com a toc final. Quan estigui feta la reserveu, doneu forma a la massa de les mandonguilles, les enfarineu i les fregiu lleugerament. Després afegiu uns 200 ml d´aigua mineral a la salsa de tomàquet, l´escalfeu, hi poseu les mandonguilles i les deixeu coure a foc lent, parcialment cobertes, uns 20 minuts, deixant que reposin, tapades, deu minuts abans de servir-les.

Leave a Reply