Menestra de verdures iraní

Vaig dubtar molt en fer aquesta recepta perquè no tenia llima seca, i no la podia conseguir, i com que surt al titular de la recepta doncs em semblava força important…fins que em vaig fixar que donava una alternativa, unes herbes que s´anomenen “zumaque”, que sí que es poden trobar. I tu, va resultar ser un “trumfo” absolut, estava deliciós!

Ingredients:

3 patates mitjanes, 1/2 carbassa “violí” (més o menys 3/4 de quilo, igual que les patates), 4 tomàquets de pera

150 gr de fulles d´espinacs fresques, 1 ceba, 1 cullerada de concentrat de tomàquet, 1 xili verd (opcional)

1 culleradeta de: curcuma, zumaque, llavors de comí, oli i sal, pebre, cilantre fresc, estragó picat (fresc, millor…), anet picat

En un cassó gran saltegem la ceba amb les llavors de comí i la curcuma. Al llibre ho fan amb mantega, jo ho vaig fer amb oli. Afegim el concentrat de tomàquet, les patates, la carbassa (les dues coses tallades a daus grossos), les herbes, el xili i aigua (aporx un litre). Porteu a ebullició i deixeu que es vaig fent durant uns quinze minuts aprox. Podeu al final posar-hi una mica de suc de llima. Passats els 15 minuts ho enforneu un quart més aprox, ja amb els espinacs a dins, i quan ho aneu a servir hi podeu posar també una cullerada de iogur grec.

Deixa un comentari