Pel nom de milanesas es coneixen uns bistecs de carn de vedella arrabossada amb pernil dolç, salsa de tomàquet i mozzarella fosa. A mi m´ho han ensenyat uns amics argentins. Es brutalíssim. I val la pena sí o sí que ho feu amb carn de vedella, eh.
Ingredients:
- 4 talls de carn de vedella arrabossada
- 4 talls de pernil dolç
- 4 làmines de mozzarella
- 1 ceba de figueres
- una llauna de tomàquet sencer o triturat de 750 gr
Com fer la recepta de les milanesas:
- Jo sempre que he de fer aquest plat compro la carn ja arrabossada en una botiga aprop de casa que venen carn argentina. La mida, gruix i arrabossat és ideal. En cas contrari penseu que necessitareu ous i pa ratllat.
- Comencem doncs amb la salsa de tomàquet. Jo normalment utilitzo tomàquet sencer i després el trituro, però si no en trobo…doncs el compro triturat. Lo de la ceba és opcional, sempre en poso. La salsa estarà feta en un mínim de vint minuts i un màxim de trenta.
- Tot seguit, o mentre es va fent la salsa millor, fregiu la carn. Hi ha l´opció més sana de fer-la al forn, però trigareu molt més i no estarà tan bona. Per un dia que fem carn arrabossada que sigui de debò…
- I comencem a muntar les “milanesas” amb el pernil dolç…
- …seguim amb la salsa de tomàquet…
- Acabem amb la mozzarella. Jo també la compro al lloc de la carn argentina.
- Ho enfornem a 200 graus fins que quedi ben torrat. Podeu utilitzar el gratinador per accelerar el procés.
- I amb aquest plat podeu utilitzar el vi que us vingui més de gust. Amb un blanc de la Rioja, un criança com el Viña Gravonia 2013, triomfareu molt. Us neteja el paladar a la perfecció, té cos i aguanta perfectament aquest plat. Podrieu optar també per un negre jove, un criança i fins i tot per un bon rosat amb cos. Nosaltres vam optar pel Gravonia, una delicia.
- Us adjunto finalment el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: