Recepta super senzilla però reconec que no apta per a totes les butxaques, tot i que en el meu cas concret va tenir la “petita” ajuda d´un amic que per Cap d´Any va portar un bloc de foie micuit a casa i…en va sobrar força, així que vaig pensar que l´oportunitat de fer aquesta fabulosa recepta era a tocar. Encara em faltava, però, la clatellada de les múrgoles: tot i ser seques em van costar a euro per peça…el preu x quilo era tan escandalós que anava a desistir de fer-ho fins que vaig comprovar que tot i ser carillo era assumible gastar-se vuit euros per fer un plat per a quatre persones…bé, quatre euros més la butifarra…en fi, que si teniu l´oportunitat de fer-la no us ho penseu gaire!
Ingredients (4 px):
un mínim de dues múrgoles x persona
un tros de butifarra (mitja aprox)
uns 50 gr de foie (també es pot optar per utilitzar foie gras del de tota la vida…)
2 escalunyes
1 porro petit
200 ml de crema de llet
una copeta de brandy
Poseu a remullar les múrgoles (si són seques) duran unes tres o quatre horetes i després les bulliu durant vint minuts amb una mica de sal. Mentrestant sofregiu una escalunya amb el porro i quan sigui ros afegiu-hi la butifarra esmicolada i deixeu que segueixi la cocció de tot plegat fins que la buti estigui cuita. Ja fora del foc flambegeu-ho amb el brandy i ho tritureu tot juntament amb el foie. Amb la pasta resultant farciu les múrgoles (si teniu una màniga pastissera per fer-ho molt millor…) i les reserveu.
A la mateixa paella sofregiu l´altra escalunya i quan estigui dauradeta la mulleu amb la crema de llet i part de l´aigua de bullir les múrgoles. Deixeu reduir fins aconseguir una bona textura i ho tritureu.
Poseu de nou la salsa a la paella, l´escalfeu i incorporeu les múrgoles. Deixeu que faci xup xup uns minutets de res i serviu. Deliciós és poc!!!