Orada a la papillote

Aquesta recepta d´orada a la papillote té dues peculiaritats que li fan pujar molts punts en el ranking de plats que heu de fer sí o sí…sobretot si sou amants de la cuina del sud-est asiàtic. Em fa pensar molt en un peix cuit amb fulles de plàtan, com aquest, que portava una exquisita pasta aromàtica per sobre, com aquest, i que vam tastar vàries vegades durant un viatge que vam fer amb la meva dona pel Vietnam fa anys. Llàstima que ningú ens va donar la recepta. Aquesta s´hi acosta, però encara no he donat amb la tecla exacta…

 

Ingredients:

2 orades filetejades,

4 fulles de plàtan

3 xilis vermells/xili jalapeño en conserva

2 branques de lemon-grass

el suc d´una llima

la pell d´una llima ratllada

3 grans d´all,

2 escalunyes/una ceba tendra

un tros de gingebre,

1 cullerada de polpa de tamarindo,

1 culleradeta de cilantre en pols

2 tomàquets/una cullerada de tomàquet concentrar

sal

 

 

Com fer la recepta d´orada a la papillote:

Per cert, un detall important: si no trobeu fulles de plàtan podeu fer la recepta igualment, eh? Jo les compro en una botiga d´aquelles que hi ha menjars de tot el món, congelades, però si no doncs ho podeu fer amb paper d´alumini. No tindrà el mateix gust i no serà tan natural, però us permetrà fer la recepta.

Per fer la pasta aromàtica  podeu triturar tots els seus elements (els xilis, millor sense les llavors ni les membranes…) i escampar-la per tots els filets d´orada…o sofregir-los primer i després posar-los a sobre del peix. Jo vaig fer això darrer, concentrant-me en el lemon-grass, la ceba, el gingebre i els alls, amb el cilantre en pols.

Després hi afegeixo, ja fora del foc, la cullerada de tomàquet concentrat, la pell de llima ratllada i el seu suc. Unto els filets d´orada.

Els embolico i els poso al forn uns dotze minuts a 180 graus. Si són molt gruixuts, quinze.

Podeu servir-ho tal qual, a dins de la fulla de plàtan, o sense ella.

 

Us passo el link del nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Per acompanyar aquest plat us recomano un vi blanc amb un punt dolç que contrasti amb les espècies i el picant com podria ser l´Ekam Essència de Castell d´Encús, un dels meus cellers preferits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *