Boníssima recepta d´orada amb curry tropical…bé, de pinya i coco. El currypot ser tipus “pasta” (més fort, i dintre d´aquesta categoria hi ha tres tipus de picant…groc, vermell i verd) o en pols. Picant o no. La resta, com vulgeu, podrieu posar-hi pinya sencera també.
Ingredients:
- 2 orades
- 400/500 ml de llet de coco
- 100 ml de suc de pinya (un vas)
- 1 culleradeta de pasta de curry vermella
- 200 gr de mongeta tendra (opcional)
Com fer la recepta de l´orada amb curry tropical:
- Necessitarem les orades filetejades i sense pell. Podeu fer-ho vosaltres o demanar a la peixateria que us ho facin. Millor dir-ho d´entrada, la pell es treu molt millor si no s´ha escatat el peix. I que us guardin les espines i el cap per fer un brou, o per formar part d´un brou més ben dit. Ho congeleu i quan en tingueu uns quants serà el moment de fer-lo.
- Posem en una paella la llet de coco, el suc de pinya i la pasta de curry. Del color que vulgueu, vermell és el picant mitjà. El desfeu i ho porteu a ebullició, fent que redueixi una mica durant uns minuts.
- Incoporeu els filets d´orada, salpebrats, i els deixeu coure entre vuit i deu minuts en total. Si la salsa cobreix tot el filet no cal que li doneu la volta. I feu-ho millor en dues tandes.
- Mentrestant fem la mongeta al vapor. Pot ser qualsevol altra verdura: bròcoli, espinacs, espàrrecs verds, etc. Però trobo que la mongeta li escau especialment bé.
- I un cop cuit tot ho emplatem per servir-ho.
- Amb aquest plat us recomano un vi fet amb malvasia de Sitges, sec però amb un toc especial que combina molt bé amb el curry de peix: Clot dels Eixams.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta