Orada amb escabetx

Orada amb escabetx

L´escabetx és una tècnica aparentment senzilla però també delicada, ja que si no acertes la quantitat de vinagre l´invent se´t pot anar en orris tranquilament, d´igual manera que si no el cuines adequadament o si el vinagre emprat no és de bona qualitat. D´escabetxos n´hi ha de molts tipus, jo mateix he fet diverses receptes amb desiguals resultats, amb pebre vermell o sense. Aquesta la vaig fer suau perquè a casa no agrada que el gust de vinagre sigui fort (a mí sí, però…) i pel meu gust em va quedar massa “fluix”, tot i que l´Anna (la meva dona) va quedar encantada. El que sí us diré és que no cal emprar una dorada salvatge en aquesta recepta per molt que sigui molt més bona i molt més saludable….

Ingredients (2 px):

una dorada a filets

1 ceba

2 alls

pebre engre en gra

una fulla de llorer

una branca de farigola

orenga

mig vas de vinagre

oli

mig vas d´aigua

farina

Emfarinem els filets d´orada i els enrossim en una paella on després, en el mateix oli, hi sofregirem la ceba. Quan la ceba estigui enrossida hi afegim els alls tallats per la meitat (verticalment) i les herbes. Quan els alls estigui cuits hi afegim el vinagre i deixem reduïr, i com que quedarà força secot ho mullem amb aigua i ho deixem coure una estona. Quan tots els aromes s´hagin barrejat bé i hagi reduït prou hi posem els filets d´orades i ho deixem coure tot junt uns minuts més.

En principi millor menjar-s´ho unes hores després d´haver-ho cuinat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *