Pad Thai

Recepta universal de la cuina asiàtica, el pad thai és un dels plats de fideus d´arròs més deliciosos que conec, sobretot si estan ben cuits! A cada casa, no solament oriental sinó de tot el món,  ho deuen fer a la seva manera. Aquesta n´és una, més que  bona per cert, i és vegana. Inspirada en el llibre de cuina vegana que tinc per casa, he de dir que a nivell gustatiu sí és força semblant als altres pad thai que he tastat, tot i que els ingredients, o com a mínim algun d´ells, sí són diferents.

 

Ingredients:

  • 250 gr de fideus d´arròs d´aquells tipus fetuccine, amples;
  • 1/4 de bròquil;
  • 4 dents d´all;
  • 1 ceba tendra;
  • un manat de cilantre fresc;
  • una llima;
  • un grapat de cacahuets;
  • per a la salsa necessitarem els següents ingredients;
  • 2 cullerades soperes de tomàquet triturat;
  • 5 cullerades de salsa de soja;
  • 3 culleradetes de sucre integral clar;
  • el suc de dues llimes;
  • 2 culleradetes de miso blanc;
  • 1 culleradera, o cullerada si us va la marxa, de salsa picant sriracha;
  • una mica d´aigua;
  • 400 gr de tofu japonés

La recepta pas a pas:

  1. Amb la super salsa que farem potser no val la pena marinar el tofu, però si sou dels que sempre el marinen, sí o sí, el talleu a daus més o menys regulars,  i ho feu amb el clàssic trio salsa de soja/mirin/vinagre d´arròs. Les quantitats serien d´una cullerada de cada aproximadament. Ho deixeu reposar un mínim de deu minuts i després el saltegeu i el reserveu.
  2. Amb el bròquil feu com quasibé sempre en aquests casos, escaldar-lo per després saltejar-lo amb una miqueta d´all. Reserveu-lo.
  3. Posem aigua a bullir pels fideus. Normalment amb cinc minuts com a màxim aquest tipus de fideus estan llestos, però millor mirar les indicacions del fabricant i bé, el que mai falla és tastar-los abans de colar-los. Els passem per aigua freda i els reservem.
  4. I per fer la salsa sofregim primer els alls, després la ceba tendra, afegim el cilantre picadet i després tota la resta d´ingredients:la salsa de soja, el tomàquet triturat, que també pot ser fregit, el sucre, el miso, la salsa picant, el suc de llima i una miqueta d´aigua.  I que faci xup xup una estoneta, entre deu i quinze minuts a foc lent.
  5. Després ho barregem tot plegat, li donem unes voltes en un wok o paella i servim amb una mica més de suc de llima, o trossos de llima tallats a vuitens,  i uns quants cacahuets per sobre.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *