Recepta universal de la cuina asiàtica, el pad thai és un dels plats de fideus d´arròs més deliciosos que conec, sobretot si estan ben cuits! A cada casa, no solament oriental sinó de tot el món, ho deuen fer a la seva manera. Aquesta n´és una, més que bona per cert, i és vegana. Inspirada en el llibre de cuina vegana que tinc per casa, he de dir que a nivell gustatiu sí és força semblant als altres pad thai que he tastat, tot i que els ingredients, o com a mínim algun d´ells, sí són diferents.
Ingredients:
- 250 gr de fideus d´arròs d´aquells tipus fetuccine, amples;
- 1/4 de bròquil;
- 4 dents d´all;
- 1 ceba tendra;
- un manat de cilantre fresc;
- una llima;
- un grapat de cacahuets;
- per a la salsa necessitarem els següents ingredients;
- 2 cullerades soperes de tomàquet triturat;
- 5 cullerades de salsa de soja;
- 3 culleradetes de sucre integral clar;
- el suc de dues llimes;
- 2 culleradetes de miso blanc;
- 1 culleradera, o cullerada si us va la marxa, de salsa picant sriracha;
- una mica d´aigua;
- 400 gr de tofu japonés
La recepta pas a pas:
- Amb la super salsa que farem potser no val la pena marinar el tofu, però si sou dels que sempre el marinen, sí o sí, el talleu a daus més o menys regulars, i ho feu amb el clàssic trio salsa de soja/mirin/vinagre d´arròs. Les quantitats serien d´una cullerada de cada aproximadament. Ho deixeu reposar un mínim de deu minuts i després el saltegeu i el reserveu.
- Amb el bròquil feu com quasibé sempre en aquests casos, escaldar-lo per després saltejar-lo amb una miqueta d´all. Reserveu-lo.
- Posem aigua a bullir pels fideus. Normalment amb cinc minuts com a màxim aquest tipus de fideus estan llestos, però millor mirar les indicacions del fabricant i bé, el que mai falla és tastar-los abans de colar-los. Els passem per aigua freda i els reservem.
- I per fer la salsa sofregim primer els alls, després la ceba tendra, afegim el cilantre picadet i després tota la resta d´ingredients:la salsa de soja, el tomàquet triturat, que també pot ser fregit, el sucre, el miso, la salsa picant, el suc de llima i una miqueta d´aigua. I que faci xup xup una estoneta, entre deu i quinze minuts a foc lent.
- Després ho barregem tot plegat, li donem unes voltes en un wok o paella i servim amb una mica més de suc de llima, o trossos de llima tallats a vuitens, i uns quants cacahuets per sobre.