Excel.lent recepta marroquí que requereix d´una bona planificació ja que s´ha de deixar el peix macerant durant un dia sencer. Comentar també que es pot fer amb un peix que no sigui el pagell com per exemple la orada, o peixos similars. A mi em va entusiasmar!
Ingredients:
2 pagells ben macos
un bon manat de cilantre
un bon manat de julivert
3 grans d´all
1 ceba
1 culleradeta de comí en pols
1 culleradeta de pebre vermell
oli extra verge
sal, pebre
2 pebrots verds
1 llimona
1 pebrot vermell
4 tomàquets de pera
100 gr de xampinyons
unes quantes gambetes
Com deia, el peix ha d´estar macerant 24 hores a la nevera amb un marinat especial, la salsa chermoula: cilantre fresc picat, julivert fresc picat, 2 dents d´all picats, 1 ceba picada, el comí, el pebre vermell, el suc d´una llimona i oli d´oliva. Ho barregem bé i untem els lloms de pagell, sense cap espina, i els guardem idealment dins d´un tupper a la nevera.
Passades 24 hores ho treiem de la nevera i esperem que agafi temperatura ambient. Mentrestant anem preparant les verdures que l´acompanyaran, i tallem a tires les dues classes de pebrot i el tomàquet (ja pelat i sense llavors). També fem el mateix amb els xampinyons. Ho saltegem tot junt en una cassola que pugui anar al forn, afegim el concentrat de tomàquet, les gambetes i ho mullem amb aigua. Posem els lloms de pagell amb tot el seu marinat a la cassola i ho enfornem durant deu minuts a 180 graus. Una delicia de plat, per a grans (i petites) ocasions, boníssim!!!