Pagell a l´estil r´bati

Excel.lent recepta marroquí que requereix d´una bona planificació ja que s´ha de deixar el peix macerant durant un dia sencer. Comentar també que es pot fer amb un peix que no sigui el pagell com per exemple la orada, o peixos similars. A mi em va entusiasmar!

Ingredients:

2 pagells ben macos

un bon manat de cilantre

un bon manat de julivert

3 grans d´all

1 ceba

1 culleradeta de comí en pols

1 culleradeta de pebre vermell

oli extra verge

sal, pebre

2 pebrots verds

1 llimona

1 pebrot vermell

4 tomàquets de pera

100 gr de xampinyons

unes quantes gambetes

Com deia, el peix ha d´estar macerant 24 hores a la nevera amb un marinat especial, la salsa chermoula: cilantre fresc picat, julivert fresc picat, 2 dents d´all picats, 1 ceba picada, el comí, el pebre vermell, el suc d´una llimona i oli d´oliva. Ho barregem bé i untem els lloms de pagell, sense cap espina, i els guardem idealment dins d´un tupper a la nevera.

Passades 24 hores ho treiem de la nevera i esperem que agafi temperatura ambient. Mentrestant anem preparant les verdures que l´acompanyaran, i tallem a tires les dues classes de pebrot i el tomàquet (ja pelat i sense llavors). També fem el mateix amb els xampinyons. Ho saltegem tot junt en una cassola que pugui anar al forn, afegim el concentrat de tomàquet, les gambetes i ho mullem amb aigua. Posem els lloms de pagell amb tot el seu marinat a la cassola i ho enfornem durant deu minuts a 180 graus. Una delicia de plat, per a grans (i petites) ocasions, boníssim!!!

IMG_4241

Deixa un comentari