Aquesta recepta de pak choi amb espàrrecs és un senzill saltejatSenzill plat de la Xina, acompanyat per un deliciós arròs “glutinós” que és una de les grans troballes d´aquest llibre. Es el “típic” arròs blanc deliciós dels xinesos que, per aquelles coses, mai m´havia plantejat saber com es feina. I és ben fàcil…Plat vegà.
Ingredients:
- 400 gr de pak choi
- 400 gr d´espàrrecs verds
- un tros de gingebre fresc
- un parell de “chalotes”
- 1 ceba tendra
- 120 gr d´arròs glutinós
- 100 ml de fons de verdura
- 3 culleradetes de vi d´arròs
- 4 de salsa de soja
- una culleradeta de farina
Com fer la recepta del pak choi amb espàrrecs i arròs glutinós:
Per fer l´arròs l´heu de tenir remullant-se en aigua una mitja hora ben bona, fins i tot una.
I tot seguit el feu al vapor, en molt poca estona estarà, menys de deu minuts (als cinc, tasteu-lo).
Tallem i saltegem el pak choi a juliana gruixuda i els espàrrecs per la meitat verticalment. Els reserveu fins que l´arròs quasi ja estigui perquè és un moment saltejar-ho.
Per fer la salsa…junteu els ingredients en un cassó i ho porteu a ebullició. Hi afegiu una cullerada de farina rasa, dissolta en aigua o amb soja, i que redueixi fins adquirir la consistència que us agradi més. ha d´espessir una mica.
Un cop cuit l´arròs, doncs, només heu de saltejar les verdures…
…i munteu el plat:
Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recept