Pasta amb carbassa

Pasta amb carbassa

Una manera força original de menjar pasta amb carbassa, no hi havia pensat mai. La clau és aconseguir una bona textura de la salsa, i tot i que aquí he utilitzat tagliatelle amb tinta de sipia casolans la veritat es que altres pastes com els macarrons, rigatoni o sobretot els fusilli hi anirien la mar de bé. 

Ingredients:

  • 300 gr de pasta
  • mitja carbassa violí
  • brou de verdures
  • suc de llimona
  • pasta de miso
  • sal 
  • pebre

 

Com fer la recepta de pasta amb carbassa:

La carbassa la feu al forn, a 200 graus, tallada i salpebrada. Si és ecològica jo recomano no pelar-la. Trigarà entre vint minuts i mitja hora, depenent de si els trossos són molt grans o no.

Poseu aigua al foc per coure la pasta, i quan bulli hi tireu els espirals, o el que hagueu decidit utilitzar, seguint les instruccions del fabricant. Ho reserveu quan sigui cuit, refredant-ho amb aigua freda.

Un cop la carbassa sigui cuita  la tritureu amb una cullerada de pasta de miso, una mica de brou de verdures o d´aigua mineral i el suc de mitja llimona fins a obtenir una mena de salsa/crema. Ho reserveu.

Recuperem els espirals (o en el meu cas concret els tagliatelle nero di sepia), els barregem amb la salsa i servim. Potser l´aspecte no és el millor del món, la foto ha quedat una mica desenfocada…us asseguro que està super bo, funciona com una salsa de tomàquet…però de carbassa. I, per cert, amb parmesà ratllat encara està més bo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *