Pasta amb cigrons i za´atar

Aquesta recepta a priori s´hauria de fer amb orecchiette o conchiglie, tot i que de fet l´autor ho fa amb un tipus de pasta que es diu “gigli”. Jo, per motius personals i pràctics, la vaig fer amb mezze rigatoni, però em va agradar tant que segur repeteixo, i miraré de fer-ho amb alguna de les que recomanen al llibre.

Ingredients:

250/300 gr de pasta, 300/350 gr de cigrons, 50 gr d´espinacs baby

1 ceba, 2 dents d´all, 2 culleradetes de comí en pols, farigola fresca

25 gr de filets d´anxoves (unes 7), la ratlladura i el suc d´una llimona

julivert, za´atar, sal i pebre, oli extra verge, brou de pollastre

Bullim la pasta. Mentrestant fem un sofregit de ceba i all, amb la farigola, la ratlladura de llimona i les anxoves incorporades cap al final. Hi afegim els cigrons, saltegem una mica i ho mullem amb uns 300 ml de brou de pollastre i el suc de la llimona. Deixem coure uns cinc minuts i ho reservem fins que tinguem cuita la pasta. L´incoporem als cigrons, hi donem unes voltes, afegim els espinacs (si els teniu a mà), el julivert,el za´atar, salpebrem i servim.

Leave a Reply