Aquesta recepta de pasta amb cigrons a priori convé fer-la amb orecchiette o conchiglie, o una pasta semblant, curta, rodona i que pugui recollir bé els cigrons i la seva salsa. Jo vaig escollir orecchiette perquè, apart de que m´agraden molt, també em van molt bé per fer pasta amb bròquil
Ingredients:
- 300 gr de pasta (orechiette)
- 500 gr de cigrons
- 1 ceba
- 2 culleradetes de comí en pols (opcional)
- 8 filets d´anxoves
- la ratlladura d´una llimona
- julivert,
- za´atar (opcional)
- una cullerada de tàperes
- pebre
- 1 llimona confitada
- oli extra verge,
- brou de verdures
- Dues cullerades de salsa de tomàquet (opcional)
Com fer la recepta de la pasta amb cigrons:
Posem aigua a escalfar i quan bulli hi tirem la pasta. Tallem la cocció amb aigua freda i la reservem.
Mentrestant fem un sofregit de ceba i all, vint minutets.
Hi afegim els cigrons, comí en pols si voleu, saltegem una mica i ho mullem amb uns 300 ml de brou de verdures i el suc de la llimona….en cas que no tingueu a casa llimona confitada o pell de llimona confitada. Deixem coure uns cinc minuts o fins que hagi reduit suficient, però ens quedi ben meloset. Hi afegim cap al final una o dues cullerades de salsa de tomàquet, fet totalment opcional i subjecte a que en tingueu de feta, no feu pas una salsa expressament per a aquest plat.
Al final de tot hi posem la llimona confitada, tallada a daus, les tàperes i les anxoves, tallades també.
Saltegem un parell de minutets més, afegint-hi més brou o més salsa de tomàquet si veieu que no us queda al gust, i mentrestant aprofitem per picar el julivert.
Emplatem amb el julivert per sobre i, si en teniu, us recomano molt que hi poseu zaatar, unes espècies cítriques molt típiques del mediterrani oriental, d´Israel i tota aquella zona, que li donen el toc definitiu al plat.
Per aquest plat podeu optar per un bon cava, un negre jove i fresquet o un bon vi blanc, ja sigui jove o amb barrica. Jo vaig optar per un blanc de la Ribeira Sacra, del celler Dominio de Bibei, fermentat en barrica, molt fresc però, i molt interessant: Lapola 2018.
Us adjuntem el link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el video de la recepta: