Aquesta recepta de pasta amb llagostins té la peculiaritat de tenir com a acompanyant a un formatge com el feta, i això és noticia per dos motius: formatge i marisc no són en principi companys habituals de plat, i en cap que aparegui el formatge que sigui feta ja és una doble pirueta. Recepta inspirada en una d´Ottolenghi, que utilitza un tipus de pasta que em recorda als “pinyons” de la sopa que menjava de petit a casa…i que ja no trobo gaire sovint. Buscant quelcom semblant per botigues de productes italians vaig acabar decidint comprar el que s´anomena “nyoquis sards”. Amb aquest canvi la recepta agafa encara un toc més personal del que ja per sí té. Amb el tema dels llagostins, o de qualsevol altre marisc similar, ja que podeu utilitzar-ne un altre, podeu recorrer tranquilament als llagostins cuits o congelats, ja que sempre seran més econòmics que els frescos.
Ingredients:
- 300 gr de nyoquis sards,
- 200 gr de formatge feta,
- llagostins cuits a discreció
- 1 llauna de 400gr de polpa de tomàquet,
- tres dents d´all,
- fulles d´alfàbrega
- 2 cullerades de llavors de fonoll,
- ratlladura de pell de taronja,
- sal i pebre
- una cullerada de tàperes
Com fer la recepta de pasta amb llagostins:
- Poseu aigua a bullir per coure la pasta. Calculeu normalment un litre per 100 grams de pasta, o una mica menys, però en general tireu a posar-ne molta.
- En una paella sofregiu els alls, laminats, amb les llavors de fonoll, fins que quedin ben daurats.
- Incoporem la polpa de tomàquet, salpebrem i deixem coure una estona. Dependrà del tipus de tompaquet triturat que utilizeu, però amb quinze minuts n´haurieu de tenir prou.
- Quan ja tinguem més o menys una textura de salsa incorporem els llagostins, cuits i pelats (per a aquest plat l´opció dels llagostins pelats i congelats és força òptima), i el formatge feta a dauets petits. Deixem que faci una mica de xup xup, uns tres minuts. També li posarem una cullerada de tàperes, li donarà un contrast molt interessant, ideal per contrarrestar el formatge feta.
- Finalment incorporem la pasta, amb una mica de l´aigua de cocció. Sempre li dona un toc interessant i servirà per alleugerir la salsa si aquesta us ha quedat un xic espessa. Barregem bé i servim amb l´alfàbrega picada per sobre de la pasta amb llagostins.