Pasta amb llenties

La combinació de pasta amb llenties no és precisament nova, tot i que hi ha gent que no és amiga de barrejar els hidrats de carboni amb els llegums, i la la veritat és que personalment no ho entenc, penso que apart de ser una combinació super saludable i nutritiva està super bona, especialment si ho acompanyes amb un bon sofregit o senzillament una bona amanimenta. El tema de les amanides seria un altre capítol, aquí estem parlant d´un plat principal, però aquesta mateixa recepta, i concretament el sofregit i/o la salsa es podrien veure enriquides per l´aparició d´unes quantes verdures que li anirien molt bé, com podria ser la remolatxa, el bròquil o la pastanaga (ratllada, al sofregit, queda de nassos)…clar que llavors potser estaríem parlant d´una altra recepta que un dia d´aquestes veureu publicada al blog.

Ingredients:

  • 300 gr d´espirals
  • 1 pot de polpa de tomàquet;
  • 300 gr de llenties cuites;
  • 3 dents d´all;
  • una ceba;
  • farigola fresca (o seca)

La recepta pas a pas:

 

  1. Posem aigua a bullir en una olla.
  2. Posem un raig d´oli en una paella, l´escalfem i comencem a fer-hi un sofregit de ceba, ben a poc a poc, que quedi el més caramelitzada possible. Més o menys hi haureu d´invertir entre deu i vint minuts, depenent de com us agradi el punt de la ceba;
  3. Afegim la polpa de tomàquet, que pot ser perfectament tomàquet fresc, sense pell ni llavors, ja que llavors tindria massa acidesa i hauríem d´abusar del sucre, cosa que no convé. Ho deixeu coure, lentament, uns vint minuts;
  4. Com que a aquestes alçades l´aigua ja deu bullir, hi posem la pasta, amb un polsim de sal. Jo he escollit espirals perquè m´he inspirat en un llibre de cuina vegana que tinc per casa (de títol i portada i maquetació horroroses, però bones receptes, “V de Vegano” de Isra Moskowitz), i perquè crec que els espirals van molt bé per aquest tipus de salsa, ja que de fet estem fent una mena de bolonyesa vegana, canviant la carn per les llenties, tot i que òbviament la carn si que té un procès de cocció i les llenties les afegirem cuites. En qualsevol cas crec que uns macarrons ratllats o qualsevol tipus de pasta semblant aniran molt bé igualment, tot i que si teniu possibilitat d´escollir jo us recomano que trieu espirals.
  5. Una vegada tinguem cuita la pasta la refresquem amb aigua freda i la reservem.
  6. Fet el sofregit de ceba i tomàquet, al qual hi afegirem farigola fresca (si és possible), incorporem les llenties i els espirals, ho saltegem breument i ja ho tindrem llest per servir
  7. Com a fet totalment opcional, que en aquest cas no en vaig fer us, una mica de pecorino ratllat li escaria d´allò més bé….clar que llavors ja no podríem dir que aquesta és una recepta vegana, sinó vegetariana…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *