Pasta amb mandonguilles

Pasta amb mandonguilles

Aquesta recepta de pasta amb mandonguilles és una de les més fàcils del món mundial, sobretot si ja teniu les mandonguilles fetes, com era el meu cas concret. De totes maneres, val la pena fer les mandonguilles perquè la recepta és un clàssic entre clàssic de la cuina italiana.

Ingredients:

  • una ceba
  • 300 gr d´espaguetis
  • julivert picat
  • 250 gr de carn de porc picada,
  • 250 gr de carn picada de vedella
  • molla de pa
  • un rovell d´ou
  • llet
  • pa ratllat
  • all
  • sal i pebre
  • una llauna de tomàquets/triturats/sencers…
  • parmesà ratllat

Com fer la recepta de la pasta amb mandonguilles:

  1. Podeu començar, per exemple, per la salsa de tomàquet. Primer sofregim la ceba, uns vint minuts a foc lent.
  2. Tot seguit hi afegim el tomàquet triturat. Uns deu o quinze minuts més.
  3. Per fer les mandonguilles barregeu les carns amb una mica de molla de pa sucada amb llet, pa ratllat, el rovell, julivert, sal i pebre i all ben picat. Ho deixeu reposar una mica i aneu donant forma a les mandonguilles mentre poseu a bullir l´aigua per coure la pasta.
  4. I mentre la pasta comença a bullir i la salsa de tomàquet fa el xup xup aneu enfarinant les mandonguilles i fregint-les amb oli d´oliva. 
  5. Quan la pasta sigui cuita i la salsa estigui al punt ho barregeu tot, mandonguilles incloses.
  6. Ho serviu, si voleu,  amb parmesà ratllat per sobre.
  7. Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat ben especial. Està fet amb merlot, quelcom no gaire habitual al nostre país, i el fan els amics del celler Taymagut.

Us adjuntem un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure un petit video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *