Pasta amb marisc especial

Pasta amb marisc especial

Aquesta recepta de pasta amb marisc especial té el seu origen en un plat d´Ottolenghi pràcticament igual que aquest però amb una gran diferència: la pasta. Vaig fer fa temps la salsa, el marisc amb tomàquet i feta, i va quedar brutal, però he pensat que la podria convertir en un plat de pasta, en uns bons macarrons o uns espaguetis sensacionals…

 

Ingredients:

  • 300 gr de pasta (la que vulgueu)
  • un vas de vi blanc,
  • 1 kilo de cloïsses,
  • 3 grans d´all,
  • 2 cebes tendres
  • 500 gr de tomàquets de pera,
  • 200 gr de gambes,
  • 120 gr de formatge feta
  • 200 gr de carn de vieira,
  • oli d´oliva,
  • orenga,
  • sal
  • pebre,
  • una llimona o pell de llimona confitada

 

Com fer la recepta de pasta amb marisc especial:

  1. Començarem posant aigua a bullir per coure la pasta. Quan sigui cuita la passem per aigua freda i la reservem.
  2. Tot seguit fem les cloïsses amb vi blanc, reservant-les quan estiguin obertes amb el suc apart.
  3. Sofregim l´all, la part verda de la ceba tendra, afegim els tomàquets, sense pell ni llavors, el suquillo de les cloïsses, orenga, tres tires de pell de llimona, sal i pebre. Deixem coure uns deu minuts, depenent de si els tomàquets són frescos o de llauna, madurs o no gaire…la cocció llavors pot arribar als vint minuts.
  4. Mentrestant saltegem les gambes i les vieires, i  les reservem.
  5. Quan la salsa estigui a punt recuperem la pasta i la posem a la cassola de la salsa, esmicolem el formatge feta per sobre, incorporem el marisc, barregem bé i servim.
Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *