Aquesta recepta de pasta amb marisc especial té el seu origen en un plat d´Ottolenghi pràcticament igual que aquest però amb una gran diferència: la pasta. Vaig fer fa temps la salsa, el marisc amb tomàquet i feta, i va quedar brutal, però he pensat que la podria convertir en un plat de pasta, en uns bons macarrons o uns espaguetis sensacionals…
Ingredients:
- 300 gr de pasta (la que vulgueu)
- un vas de vi blanc,
- 1 kilo de cloïsses,
- 3 grans d´all,
- 2 cebes tendres
- 500 gr de tomàquets de pera,
- 200 gr de gambes,
- 120 gr de formatge feta
- 200 gr de carn de vieira,
- oli d´oliva,
- orenga,
- sal
- pebre,
- una llimona o pell de llimona confitada
Com fer la recepta de pasta amb marisc especial:
- Començarem posant aigua a bullir per coure la pasta. Quan sigui cuita la passem per aigua freda i la reservem.
- Tot seguit fem les cloïsses amb vi blanc, reservant-les quan estiguin obertes amb el suc apart.
- Sofregim l´all, la part verda de la ceba tendra, afegim els tomàquets, sense pell ni llavors, el suquillo de les cloïsses, orenga, tres tires de pell de llimona, sal i pebre. Deixem coure uns deu minuts, depenent de si els tomàquets són frescos o de llauna, madurs o no gaire…la cocció llavors pot arribar als vint minuts.
- Mentrestant saltegem les gambes i les vieires, i les reservem.
- Quan la salsa estigui a punt recuperem la pasta i la posem a la cassola de la salsa, esmicolem el formatge feta per sobre, incorporem el marisc, barregem bé i servim.