Per fer aquesta pasta amb tirabecs, acompanyada de festucs, alfàbrega i pecorino, vaig optar pels fusilli, però també hi va molt bé els caserecce, les orechietti o, naturalment, els espaguetis o els tagliatelle. Es va una mena de pesto que, si no teniu alfàbrega a mà, podeu substituir per col kale. Queda super bé!
Ingredients:
- 300 gr de pasta,
- un manat de fulles d´alfàbrega,
- 1 gra d´all,
- oli d´oliva
- 3 filets d´anxova,
- 150 gr de tirabecs, 7
- 5 gr de formatge pecorino ratllat
- 75 gr de festucs,
- ratlladura d´una llimona,
- sal i
- pebre
Com fer la recepta de pasta amb tirabecs:
- Posem aigua a bullir per coure la pasta.
- Triturem 3/4 parts de l´alfàbrega amb les anxoves, l´all i l´oli d´oliva. Reservem.
- Escaldem els tirabecs i els tallem finament a juliana.
- Piquem els festucs i quan la pasta estigui cuita ho barregem tot i servim amb el formatge ratllat per sobre.