Aquesta recepta de pastís de verat amb patates està inspirada en una del llibre 1080 Recetas de Cocina, un super clàssic de la cuina espanyola molt present als prmers anys d´aquest blog. L´he modificat lleugerament però la idea és la mateixa. Ideal per a estiu i èpoques de bon temps.
Ingredients :
- 1 verat gran
- 1 kilo de patates
- 1 ceba
- 1 vas de crema de llet
- oli d´oliva extra evrge
- 1 cullerada sopera de tàperes
- julivert a discreció
- sal i pebre
- Salsa pesto (opcional)
- Tomàquets cherry (opcional)
Com fer la recepta del pastís de verat:
- El primer que farem però serà bullir les patates, partint d´aigua freda, i amb pell. Uns 24 minuts a partir que l´aigua bulli.
- Tallem una ceba a juliana i la sofregim.
- Barregem les patates, un cop cuites, amb la crema de llet, que quedin ben xafades, com si fessim un puré.
- Fet això serà moment de fer els barats a la planxa millor, i els barrejarem amb la ceba, les patates xafades, les tàperes i el julivert picat. Rectifiquem de sal i pebre.
- Posar-ho en un motlle de vidre mateix i reservar-ho a la nevera unes quantes hores…o menjar-s´ho a continuació, cosa que podeu fer, però us quedarà millor ben reposat.
- Ho emplateu amb un motlle rodó, que us quedi ben maco, i amb una mica d´enciam o de tomàquets cherry, un bon raig d´oli d´oliva extra verge i pebre negre. Diria que és més aviat un primer plat.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.