Pastís de verat

Pastís de verat

Aquesta recepta de pastís de verat amb patates està inspirada en una del llibre 1080 Recetas de Cocina, un super clàssic de la cuina espanyola molt present als prmers anys d´aquest blog. L´he modificat lleugerament però la idea és la mateixa. Ideal per a estiu i èpoques de bon temps.

Ingredients :

  • 1 verat gran
  • 1 kilo de patates
  • 1 ceba
  • 1 vas de crema de llet
  • oli d´oliva extra evrge
  • 1 cullerada sopera de tàperes
  • julivert a discreció
  • sal i pebre
  • Salsa pesto (opcional)
  • Tomàquets cherry (opcional)

 

Com fer la recepta del pastís de verat:

  1. El primer que farem però serà bullir les patates, partint d´aigua freda, i amb pell. Uns 24 minuts a partir que l´aigua bulli.
  2. Tallem una ceba a juliana i la sofregim.
  3. Barregem les patates, un cop cuites, amb la crema de llet, que quedin ben xafades, com si fessim un puré.
  4. Fet això serà moment de fer els barats a la planxa millor, i els barrejarem amb la ceba, les patates xafades, les tàperes i el julivert picat. Rectifiquem de sal i pebre.
  5. Posar-ho en un motlle de vidre mateix i reservar-ho a la nevera unes quantes hores…o menjar-s´ho a continuació, cosa que podeu fer, però us quedarà millor ben reposat.
  6. Ho emplateu amb un motlle rodó,  que us quedi ben maco, i amb una mica d´enciam o de tomàquets cherry, un bon raig d´oli d´oliva extra verge i pebre negre. Diria que és més aviat un primer plat.
  7. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta:

 

 

 

1 thought on “Pastís de verat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *