Patata i verdura saltejada

Patata i verdura saltejada

Recepta d´inspiració indú, aquesta patata i verdura saltejada és una opció super bona per fugir de la típica verdura bullida, ideal per a un canvi de xip, i que val per a tot tipus de verdura de fulla verda. Segons el super llibre de cuina india vegana, de capçalera per a un servidor, és una manera de menjar-se la pata i la verdura típica de l´estat indi d´Assam, i es coneix com a “xaak bhaji”.

Ingredients:

  • 3/4 patates depenent de la mida
  • un manat de bledes o 1/2 kilo d´espinacs
  • 1 xili verd
  • 4 dents d´all
  • oli de coco
  • sal
  • pebre
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de llavors de fonoll
  • 1 culleradeta de llavors de mostassa
  • 1 culleradeta de llavors de nigella
  • 1 culleradeta de llavors de fenogreco

 

Com fer la recepta de patata i verdura saltejada:

  1. Escalfem l´oli en una paella i tot seguit hi afegim les espècies, cuinant-les durant mig minut.
  2. Incorporem el xili i l´all, laminats.
  3. Un parell de minuts més tard afegim les patates, tallades a daus. Podeu també optar per coure-les al vapor i després saltejar-les. O, millor, utilitzar per a aquesta recepta aquella patata i verdura que va sobrar l´altre dia…
  4. Cinc minuts més tard arribaria el torn de les verdures…dic arribaria perquè finalment vaig cuinar al vapor les bledes (ocupaven massa) i en estar al dente les vaig trinxar i passar al plat de les patates amb espècies per a que s´acabessin de coure. Les patates, per cert, trigaran uns deu minuts si les heu tallat petites. Les bledes, doncs cinc minuts, i el saltejat final amb un parell de minuts ja fareu el fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *