El nom d´aquest plat sempre m´havia sonat, però mai mai les havia tastat i, òbviament, tampoc les havia cuinat, així que aquest receptari era l´excusa ideal per a fer un plat laboriós però senzill, bo i original.
Ingredients:
4 patates mitjanes
200 gr de carn magra de porc
200 gr de pollastre sense ossos
100 gr de carn magra de vedella
3 cebes
4 tomàquets madurs
1/4 de litre de llet
1 copa de vi ranci
molla de pa
un manat d´herbes: farigola, canyella, llorer, orenga i porro
nou moscada
oli, sal
1 ou
farina
Per fer la farsa que anirà entre les patates fent com un entrepà sofregirem primer tota la carn salpebrada en una cassola/paella. Quan sigui rossa hi tirem la ceba i el manat d´herbes, i quan la ceba s´hagi enrossit farem el mateix amb el tomàquets, tallats a trossos i si voleu amb pell i tot. Deixem sofregir una estona, ratllem nou moscada, mullem amb el vi ranci i quan aquest hagi reduit ho fem amb la llet, afegint-hi també la molla de pa a trossets (una llesca és suficient). Tapem i deixem coure una llarga estona a foc lent.
Passats uns trenta minuts ben bons treiem el manat d´herbes i ho triturem. Ben triturat, tipus la farsa dels canalons, que de fet és això…i el que us sobri, que us en sobrarà, el destineu a fer uns canalons que surten boníssims. Una vegada doncs triturat ho reservem.
Amb les patates podeu fer dues coses, bullir-les o fregir-les, en els dos casos tallades a rodanxes no massa gruixudes. Jo vaig fer-ho de les dues maneres i estaven més bones les que havia bullit, però s´ha d´anar al tanto de no passar-se amb la cocció ja que llavors les patates es desfaran. Total, que una vegada bullides fem uns entrepans de patata i farsa de carn i pollastre i ho enfarinem.
Ho passem també per ou batut i ho fregim fins que quedin ben rosses. Ho posem en una cassoleta de fang per anar al forn i acabar de coure´s del tot juntament amb una mica de suc de rostit. Aquest darrer pas dura com a molt deu minuts, no més, i ja podreu emplatar.
Reblogged this on Celler-Adocse.