Patates d´Olot

Patates d´Olot

El nom d´aquest plat sempre m´havia sonat, però mai mai les havia tastat i, òbviament, tampoc les havia cuinat, així que aquest receptari era l´excusa ideal per a fer un plat laboriós però senzill, bo i original.

Ingredients:

4 patates mitjanes

200 gr de carn magra de porc

200 gr de pollastre sense ossos

100 gr de carn magra de vedella

3 cebes

4 tomàquets madurs

1/4 de litre de llet

1 copa de vi ranci

molla de pa

un manat d´herbes: farigola, canyella, llorer, orenga i porro

nou moscada

oli, sal

1 ou

farina

Per fer la farsa que anirà entre les patates fent com un entrepà sofregirem primer tota la carn salpebrada en una cassola/paella. Quan sigui rossa hi tirem la ceba i el manat d´herbes, i quan la ceba s´hagi enrossit farem el mateix amb el tomàquets, tallats a trossos i si voleu amb pell i tot. Deixem sofregir una estona, ratllem nou moscada, mullem amb el vi ranci i quan aquest hagi reduit ho fem amb la llet, afegint-hi també la molla de pa a trossets (una llesca és suficient). Tapem i deixem coure una llarga estona a foc lent.

Passats uns trenta minuts ben bons treiem el manat d´herbes i ho triturem. Ben triturat, tipus la farsa dels canalons, que de fet és això…i el que us sobri, que us en sobrarà, el destineu a fer uns canalons que surten boníssims. Una vegada doncs triturat ho reservem.

Amb les patates podeu fer dues coses, bullir-les o fregir-les, en els dos casos tallades a rodanxes no massa gruixudes. Jo vaig fer-ho de les dues maneres i estaven més bones les que havia bullit, però s´ha d´anar al tanto de no passar-se amb la cocció ja que llavors les patates es desfaran. Total, que una vegada bullides fem uns entrepans de patata i farsa de carn i pollastre i ho enfarinem.

Ho passem també per ou batut i ho fregim fins que quedin ben rosses. Ho posem en una cassoleta de fang per anar al forn i acabar de coure´s del tot juntament amb una mica de suc de rostit. Aquest darrer pas dura com a molt deu minuts, no més, i ja podreu emplatar.

1 comentari a ;ldquo;Patates d´Olot;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *