Patates farcides al forn

Patates farcides al forn

Aquestes patates farcides al forn estan inspirades en una recepta del famós blog “El Comidista”. Bé, per ser més exactes diria que d´algun dels seus llibres, no recordo quin. Amb el meu toc, que de fet és important ja que ells fan dos tipus de patates farcides, una vegetariana i l´altra no, i jo ho junto tot i hi poso el formatge brie a dins del farcit.

 

Ingredients:

  • 4 patates grosses
  • 2 cebes
  • 150 gr de xampinyons (o més)
  • 1/2 iogurs grecs
  • emmental ratllat x gratinar
  • 50 gr de brie o camembert
  • 250 gr de carn picada (de porc, de vedella, mig mig…com us vingui de gust)
  • julivert
  • sal, pebre
  • una dent d´all
  • salsa de tomàquet (opcional)

 

 

Com fer la recepta de patates farcides al forn:

 

  1. Rentar les patates, embolicar-les amb paper de plata i posar-les a coure al forn, a 200 graus, fins que estiguin cuites. Una hora, potser més, dependrà de la seva mida.
  2. Mentrestant fem un sofregit de ceba…
  3. Saltegem els xampinyons, força picats i salpebrats, en un oli prèviament aromatitzat amb una dent d´all laminada.
  4. Salpebrem lleugerament la  carn i quan la ceba estigui a punt l´afegim a la paella. Deixem coure uns minuts fins que tinguem la carn a punt. Si voleu podeu afegir en aquest moment tres o quatre cullerades de salsa de tomàquet, com vaig fer jo, juntament amb els xampinyons ben picats.
  5.  Quan les patates siguin cuites les partirem per la meitat, les buidarem…
  6. …i barrejarem la seva polpa  amb la carn i els xampinyons.
  7. A tot això hi afegim un o dos iogurts grecs, depenent de com veieu el farcit, que no us ha de quedar massa líquid. Hi posem també el brie (o camembert) tallat a daus petits, julivert picat, sal i pebre, i farcim de nou les patates.
  8.  Les cobrim amb el formatge  emmental i ho posem a gratinar fins que estigui desfet i torrat.
  9. Per acompanyar aquest plat necessitarem un vi fresc, que no té perquè ser necessàriament blanc o rosat. Podria ser negre, un trepat per exemple, tot i que jo m´inclinaria per un rosat, com per exemple el Chivite 125 de la DO Navarra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *