Aquestes patates farcides al forn estan inspirades en una recepta del famós blog “El Comidista”. Bé, per ser més exactes diria que d´algun dels seus llibres, no recordo quin. Amb el meu toc, que de fet és important ja que ells fan dos tipus de patates farcides, una vegetariana i l´altra no, i jo ho junto tot i hi poso el formatge brie a dins del farcit.
Ingredients:
- 4 patates grosses
- 2 cebes
- 150 gr de xampinyons (o més)
- 1/2 iogurs grecs
- emmental ratllat x gratinar
- 50 gr de brie o camembert
- 250 gr de carn picada (de porc, de vedella, mig mig…com us vingui de gust)
- julivert
- sal, pebre
- una dent d´all
- salsa de tomàquet (opcional)
Com fer la recepta de patates farcides al forn:
- Rentar les patates, embolicar-les amb paper de plata i posar-les a coure al forn, a 200 graus, fins que estiguin cuites. Una hora, potser més, dependrà de la seva mida.
- Mentrestant fem un sofregit de ceba…
- Saltegem els xampinyons, força picats i salpebrats, en un oli prèviament aromatitzat amb una dent d´all laminada.
- Salpebrem lleugerament la carn i quan la ceba estigui a punt l´afegim a la paella. Deixem coure uns minuts fins que tinguem la carn a punt. Si voleu podeu afegir en aquest moment tres o quatre cullerades de salsa de tomàquet, com vaig fer jo, juntament amb els xampinyons ben picats.
- Quan les patates siguin cuites les partirem per la meitat, les buidarem…
- …i barrejarem la seva polpa amb la carn i els xampinyons.
- A tot això hi afegim un o dos iogurts grecs, depenent de com veieu el farcit, que no us ha de quedar massa líquid. Hi posem també el brie (o camembert) tallat a daus petits, julivert picat, sal i pebre, i farcim de nou les patates.
- Les cobrim amb el formatge emmental i ho posem a gratinar fins que estigui desfet i torrat.
- Per acompanyar aquest plat necessitarem un vi fresc, que no té perquè ser necessàriament blanc o rosat. Podria ser negre, un trepat per exemple, tot i que jo m´inclinaria per un rosat, com per exemple el Chivite 125 de la DO Navarra.