Patates farcides de carn

Les patates farcides són un món a part, les pots farcir del que vulguis i admeten mil i una combinacions, una mica com les albergínies farcides. I les de carn també, són com un submón, ja que només amb els diferents tipus de carns que podeu utilitzar ja en podríeu fer moltíssimes. I amb els ingredients del sofregit també, i les espècies, etc. Aquesta versió està inspirada en una del gran Yotam Ottolenghi que surt al seu magnífic llibre “Jerusalen” i que jo vaig adaptar als meus gustos.

Ingredients:

  • 4 patates grosses,
  • una butifarra 
  • 1 ceba,
  • 1 pot de tomàquet de llauna, triturat o sencer
  • 1 branca d´api,
  • 1 pastanaga,
  • 4 dents d´all;
  • 1 xili vermell;
  • 1 culleradeta de pebre de Jamaica,
  • 1 culleradeta de comí en pols,
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell fumat,
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç,
  • 1 culleradeta de llavors d´alcaravea,
  • 1 culleradeta de canyella en pols,
  • formatge ratllat emmental

Com fer la  recepta de patates farcides de carn:

  1. Comencem fent  un bon sofregit de ceba, tallada ben petita, durant uns quinze minuts.
  2. Tot seguit hi afegim la pastanaga, tallada a dauets petits. Seguim cuinant deu minuts més.
  3. Incorporem l´api, tallat a rodanxes fines.
  4. Finalment pel que fa al sofregit hi afegim els alls i les llavors d´alcaravea. Cinc minuts més i el tindrem llest.
  5. Moment d´incorporar la buti esparracada (o carn picada de vedella, o meitat de porc i meitat de vedella millor) i deixar coure fins que estigui dauradeta, cinc minuts més.
  6. Només ens queda afegit el tomàquet triturat, que quasibé millor que el tritureu vosaltres mateixos comprant-ne de sencer, trobo que queda molt millor
  7. A mitja cocció , més o menys als deu minuts, incorporem les espècies, i deixem coure deu minuts més . Possiblement s´haurà de rectificar de sal, sucre i pebre.
  8. Paral.lelament farem les patates al forn, punxades i embolicades amb paper d´alumini. Jo de fet començaria per aquí. Si sou de la lliga anti-alumini podeu mirar de fer-ho amb paper de forn, però és més dificil que s´aguanti. Les patates a 220 graus uns 45 minuts ben bons, potser una hora, i la clau és la tria de les patates, que no siguin de les que queden un pel secotes, han de tenir força aigua, com les mona lisa.
  9. Quan tingueu la salsa feta i les patates cuites tot és tan senzill com tallar-les per la meitat, horitzontalment, buidar-les i barrejar la polpa de la patata amb la salsa. I després tornar a omplir-les, cobrir-les amb formatge ratllat emmental, o mozzarella, o el que vulgueu i ho gratineu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *