Patates farcides

El món de les patates farcides, com aquestes amb espinacs i gorgonzola, és quasibé infinit. Les combinacions són múltiples, quasible com amb la pasta. I els farcits en si també, es clar. Podeu partir d´una recepta establerta o improvisar sobre la marxa, les podeu gratinar, menjar com a amanida, segon plat, plat principal, el que sigui….mentre la patata sigui bona, ecològica si es possible, i d´una mida adequada per poder-la farcir, endavant. També és interessant que la polpa sigui més aviat sucosa, que no quedi seca quan la feu al forn. Una mona lisa, que serveix una mica per tot, seria la més idònea, tot i que n´hi ha de millors. 

 

Ingredients:

 • 4 patates grosses;
 • 200 gr d´espinacs;
 • 60 gr de gorgonzola;
 • 200ml de crema de llet;
 • formatge ratllat emmental (opcional);
 • anous (opcional);
 • sal i pebre

Com fer la recepta de les patates farcides:

 

 1. Ben senzill: poseu a coure les patates al forn, punxades, i en principi tal qual, tot i que podeu optar per embolicar-les amb paper d´alumini, que és una mica “vade retro satanás” depenent de amb qui parleu. Hi ha la Lliga dels anti-alumini, que si és tòxic, sobretot al forn, que si morirem tots, etc. Hi ha una petitíssima part de raó en el tema i de fet jo miro de no utilitzar-ne, i d´usar l´anomenat “paper de forn” o paper sulfuritzat, que va bé per algunes coses però per embolicar, per exemple, és molt millor el paper d´alumini, el de “plata” que dèiem fa uns anys. El forn a 220 graus, una horeta ben llarga, fins que les patates estiguin ben cuites;
 2. Mentrestant podeu bullir els espinacs, saltejar-los, la qüestió és tenir-los a punt, salpebrats, quan les patates surtin del forn. Si n´utilitzeu de frescos, que sempre seran més bons i, sobretot, més intensos, no oblideu que s´han de rentar. Ho dic per la previsió del temps que necessitareu per fer la recepta;
 3. Buideu amb compte les patates i les barregeu amb el gorgonzola, una mica de crema de llet i els espinacs. P0deu fer una crema de gorgonzola espessa prèviament amb el formatge i la crema de llet per afegir-hi a continuació els espinacs.
 4. Les ompliu de nou amb la barreja i les torneu a posar al forn fins que estiguin ben dauradetes, cobertes o no amb formatge ratllat emmental. Hi ha “formatge lovers” que salivaran només de pensar en el gratinat extra d´emmental i d´altres que consideraran que amb el gorgonzola ja n´hi haurà prou, per això a la llista d´ingredients ho he posat com a “opcional”.
 5. A la llista d´ingredients hi ha anous. Les podeu utilitzar de dues maneres. La primera seria en aquest darrer moment de la recepta, abans o fins i tot de posar a gratinar les patates, ja farcides, al forn. Un altre seria posar-les, esmicoladetes, dins de la salsa de gorgonzola amb crema de llet i espinacs, que potser seria la meva opció. Us hauria d´aclarar que, per circumstàncies de la vida, en el moment de fer la recepta no tenia anous a casa…tot i que tenia previst utilitzar-les. En qualsevol cas és un ingredient que estic segur millorarà la recepta que vaig fer jo i per tant us el recomano directament.
 6. Us deixem el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *