Peres al vi blanc amb cardamom

Versió alternativa a les clàsiques peres al vi (negre, amb canyella) que ha resultat ser tota una revelació. De fet és una versió que supera al (teòric) original, amb un suquillo fabulós!

Ingredients:

4 peres, 1 ampolla de vi blanc sec, 15 beines de cardamom verd

150 gr de sucre glass, el suc d´una llimona, uns brins de safrà, un xic de sal

Barregem el vi amb el suc de llimona, el sucre glass, el cardamom, el safrà i la sal en una cassola i quan bulli hi posem les peres, pelades (i senceres). Baixem el foc, apem i deixem coure a foc lent uns vint minuts. Quan siguin cuites les retirem i reduim el líquid de cocció unes dues terceres parts. Ho servim a temperatura ambient. L´almivar que queda és de vici, dir que està bo és poc, recorda a algun vi dolç fabulós que es fa al nostre país. Una més que agradable sorpresa.

Deixa un comentari