Versió alternativa a les clàsiques peres al vi que ha resultat ser tota una revelació, ja que el vi utilitzat és blanc, i el suc que queda de la cocció és directament sensacional, d´absolut vici, vaja, que te´l prens a cullerades o quasibé te´l beus directament! La cocció que fan les peres amb vi i suc de llimona rep la inestimable col.laboració aromàtica i, al final, també gustativa de les beines de cardamom, poderoses, i el subtil toc d´uns quants brins de safrà. No hi ha cap altre secret, fins i tot m´atreviria a dir que aquesta versió és superior a un dels gran clàssics de la cuina catalana, les peres al vi negre, amb pell de llimona i canyella. Vaja, a mi m´agrada molt més, i són super fàcils de preparar!
Ingredients:
- 4 peres,
- 1 ampolla de vi blanc sec,
- 15 beines de cardamom verd
- 150 gr de sucre glass,
- el suc d´una llimona,
- uns brins de safrà,
- un xic de sal
Com fer la recepta de peres al vi:
- Barregem el vi amb el suc de llimona, el sucre glass, el cardamom, el safrà i la sal en una cassola i esperem a que bulli.
- Hi posem les peres, pelades (i senceres). Baixem el foc, tapem i deixem coure a foc lent uns vint minuts.
- Quan siguin cuites les retirem i reduim el líquid de cocció unes dues terceres parts si us agraden els sucs ben concentrats. Jo he fet aquesta recepta ja vàries vegades i només vaig reduïr el suc la primera d´elles. En altres ocasions fins i tot he aprofitat el suc restant per tornar a bullir-ne unes ja que només m´ho feia per mi.
- Ho servim a temperatura ambient. L´almivar que queda és de vici, dir que està bo és poc, recorda a algun vi dolç fabulós que es fa al nostre país. Una més que agradable sorpresa.
Video