Pollastre a la cervesa

Pollastre a la cervesa

Fer aquest senzill i pràctic pollastre a la cervesa no té cap secret, més enllà d´una bona matèria prima i d´una cocció adequada. la recepta és aplicable a altres begudes similars i evidentment a altres tipus de cervesa, no només lagers. Podeu provar de fer-ho amb alguna més torrada, fins i tot les més fosques, la qüestió és que siguin cerveses i les combineu amb pollastre, sigui sencer tallat a quarts o octaus o utilitzant només cuixes, una opció força popular, com és el cas que us presento en aquesta recepta.

 

Ingredients:

  • quatre cuixes
  • una llauna de cervesa
  • dues branques d´api
  • 250 ml de brou de pollastre
  • una ceba
  • una cullerada de sumak
  • sal a discreció
  • pebre negre
  • una culleradeta de cilantre en pols
  • una culleradeta de llavors de sèsam amb cúrcuma

 

Com fer la recepta de pollastre a la cervesa:

  1. Salpebrem les cuixes de pollastre, però amb la sal i el pebre hi posem una cullerada de sumak, una espècie que ja es pot trobar a molts llocs especialitzats. Si no en teniu no passa res, és un dels tocs diferencials d´aquesta recepta en concret però no afecta al seu desenvolupament.
  2. Escalfem un raig d´oli en una cassola de ferro colat i hi marquem les cuixes de pollastre, separant la pota de l´entrecuixa, uns cinc minuts per banda màxim.
  3. Retirem el pollastre i al seu lloc hi sofregim la ceba, tallada a juliana, a làmines fines. Ho fem els primers minuts a foc viu i tot seguit l´abaixem per deixar que es confiti.
  4. Quan la ceba estigui a punt recuperem el pollastre i el barregem bé amb la ceba.
  5. Mullem amb la llauna de cervesa, foc viu, deixant que s´evapori l´alcohol i es redueixi el líquid.
  6. Tot seguit hi afegim el brou, calent i amb una cullerada de farina inclosa, i quan bulli tapem la cassola. Deixem coure a foc lent mitja horeta ben bona.
  7. Podeu aprofitar aquest temps per preparar, si voleu, un arròs blanc o, en el meu cas, saltejar unes branque d´api, tallades a rodanxes, amb una mica de cilantre en pols i de llavors de sèsam amb cúrcuma. Ho deixem una mica al dente perquè aporti un toc cruixent al plat.
  8. Tenim la cocció feta…
  9. …però volem que la salsa quedi més espessa, i volem també desgreixar-la. Retirem els trossos de pollastre i pugem el foc. La salsa reduirà i, a més a més, mostrarà més clarament les seves impureses, el seu greix, que podrem separar facilment amb una cullera ja que acostuma a formar una mena de cercle a tot el voltant de la cassola. A la versió en vídeo de la recepta, que trobareu al final de tot, es mostra molt clarament aquest pas, però en aquesta foto també es veu bé el cercle de greix. L´heu de treure!
  10. Un cop hem desgreixat i reduït la salsa només ens queda emplatar, amb l´api per sobre del pollastre.
  11. Maridatge: Jo sóc partidari, amb algunes excepcions naturalment, de maridar el pollastre amb vi blanc, normalment amb barrica o criança de qualsevol tipus, o fins i tot amb vi rosat, depenent sobretot de les salses. En aquest cas m´inclino per recomanar-vos un vi blanc del Bierzo, de l´excel.lent enòloga Verónica Ortega: CAL 2019, un godello molt versàtil que us permet maridar-lo tant amb peixos com amb carns blanques i que amb aquest pollastre va la mar de bé. Té una criança d´onze mesos i una gran acidesa, llaminer, amb un punt salí i decididament fresc, una aposta segura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *