Pollastre a la taronja

Pollastre a la taronja

Aquesta recepta de pollastre a la taronja és de les més fàcils que recordo. Només necessiteu unes quantes cuixes, tantes com comensals, taronges de suc i poca cosa més, el pollastre es cou amb el suc de les taronges i queda boooníssim!

 

Ingredients:

  • 4 cuixes
  • vi ranci o conya
  • 1 cullerada sopera de vinagre d´arròs
  • 1 cullerada de farina
  • una bossa d´escalunyes
  • 6 taronges
  • Sumak
  • sal
  • pebre
  • oli d´oliva

Com fer la recepta del pollastre a la taronja:

  1. Salpebrem les cuixes, tot posant-hi també sumak a discreció.
  2. Les daurem per tots cantons fins que siguin ben rosses. Les reservem.
  3. Fem un sofregit amb les escalunyes. Deu minuts serà suficient.
  4. Recuperem el pollastre i ho mullem amb el suc de les taronges, que porta també el vinagre d´arròs i la farina. Tapem i ho deixem coure a foc lent uns trenta minuts.
  5. Un cop sigui cuit podem reduir la salsa si aquesta ens ha quedat massa líquida, cosa que és força probable, ho retirar el pollastre (que s´ha de fer en els dos casos), posar-hi una altra cullerada de farina i fer que faci una mica la xup xup fins que espessi.
  6. Tot seguit emplatem.
  7. Amb aquesta recepta m´inclino per recomanar un vi negre molt especial, particular, pràcticament únic perquè està fet amb una varietat històrica del Bages recuperada no fa pas gaire: la mandó. Abadal en fa un monovarietal molt fresc que combina perfectament amb aquest plat i que a més a més té una imbatible relació qualitat/preu.
  8. Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *