Aquesta recepta de pollastre a la taronja és de les més fàcils que recordo. Només necessiteu unes quantes cuixes, tantes com comensals, taronges de suc i poca cosa més, el pollastre es cou amb el suc de les taronges i queda boooníssim!
Ingredients:
- 4 cuixes
- vi ranci o conya
- 1 cullerada sopera de vinagre d´arròs
- 1 cullerada de farina
- una bossa d´escalunyes
- 6 taronges
- Sumak
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta del pollastre a la taronja:
- Salpebrem les cuixes, tot posant-hi també sumak a discreció.
- Les daurem per tots cantons fins que siguin ben rosses. Les reservem.
- Fem un sofregit amb les escalunyes. Deu minuts serà suficient.
- Recuperem el pollastre i ho mullem amb el suc de les taronges, que porta també el vinagre d´arròs i la farina. Tapem i ho deixem coure a foc lent uns trenta minuts.
- Un cop sigui cuit podem reduir la salsa si aquesta ens ha quedat massa líquida, cosa que és força probable, ho retirar el pollastre (que s´ha de fer en els dos casos), posar-hi una altra cullerada de farina i fer que faci una mica la xup xup fins que espessi.
- Tot seguit emplatem.
- Amb aquesta recepta m´inclino per recomanar un vi negre molt especial, particular, pràcticament únic perquè està fet amb una varietat històrica del Bages recuperada no fa pas gaire: la mandó. Abadal en fa un monovarietal molt fresc que combina perfectament amb aquest plat i que a més a més té una imbatible relació qualitat/preu.
- Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: