Boníssima recepta, sucosa com poques i no tan dolça com alguns es podrien imaginar. Podeu substituir el moscatell per vi ranci però tot i que estaria molt bo igualment (jo de fet ho he fet alguna vegada) no seria el mateix!
Ingredients:
1 pollastre tallat a octaus
2/3 manats d´alls tendres
150 ml de moscatell
150 ml de vinagre de xerès
Una cullerada de llavors de fonoll
Brou de pollastre (o aigua)
Dues fulles de llorer
Sal, pebre, oli
Marquem els trossos de pollastre, enrossint-los bé per tots els costats. Els reservem. A la mateixa cassola sofregim els alls tendres amb les llavors de fonoll i les fulles de llorer. Afegim el moscatell, deixem que s´evapori l´alcohol i recuperem els trossos de pollastre, mullant amb el brou (a cobrir tot just, una mica menys de fet) i el vinagre. Tapem i deixem coure mitja horeta. Retirem els pits i seguim la cocció mitja horeta més o el temps que faci falta, tornant a posar els pits al final un parell de minutets.
Queda boníssim, però un apunt: el vinagre potser no és necessari, o millor en menor quantitat, i reduint-lo una mica abans de mullar amb el brou. Crec que al final dominava massa. Potser posant 200 de moscatell i 100 de vinagre la cosa quedaria millor!