Pollastre amb alls tendres

Pollastre amb alls tendres

Boníssima recepta, aquest pollastre amb alls tendres i moscatell és un plat sucós com pocs i no tan dolç com alguns es podrien imaginar. Podeu substituir el moscatell per vi ranci però tot i que estaria molt bo igualment (jo de fet ho he fet alguna vegada) no seria el mateix!

 

Ingredients:

  •  quatre cuixes de pollastre
  • 2/3 manats d´alls tendres
  • 150 ml de moscatell
  • 150 ml de vinagre de xerès
  • Brou de pollastre (o aigua)
  • Dues fulles de llorer
  • arròs blanc (opcional, per acompanyar)
  • Sal,
  • pebre,
  • oli d´oliva

Com fer la recepte de pollastre amb alls tendres:

  1. Marquem els trossos de pollastre, enrossint-los bé per tots els costats. Els reservem.
  2. A la mateixa cassola sofregim els alls tendres amb les llavors de fonoll (si les volem posar).
  3.  Recuperem les cuixes de pollastre i mullem amb el moscatell i el vinagre, fent que redueixi fins que notem que s´ha evaporat l´alcohol.
  4. Moment de mullar amb el brou (a cobrir tot just, una mica menys de fet). Tapem i deixem coure mitja horeta.
  5. Si ens ha quedat molt brou sempre el podem reduir per tenir una salsa més espessa. Jo recomano servir-ho acompanyat d´arròs blanc, però això ja va a gustos realment.
  6. Aquí us deixem l´enllça per veure la recepta en vídeo.
  7. Per acompanyar aquest plat us recomano un vi blanc ben fresc amb una bona acidesa, que contrarresti la dolçor del guisat. Nosaltres vam optar per un vi de Lanzarote, super volcànic, mineral, amb una bona acidesa malgrat ser un vi afruitat del celler Puro Rofe:

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *