Pollastre amb ceba i ras el hanout

Recepta lleugerament modificada respecte a l´original, mostra un senzill guisat de pollastre amb força ceba i una bona dosis de ras el hanout, el combinat d´espècies marroquines que cada dia m´agrada més. Compte però a no posar-ne massa ja que tot això ha de fer la xup xup, mullat amb un brou de pollastre, i podria acabar quedant una mica fortet si el brou és fet a partir del concentrat d´una pastilla. Amb brou de veritat crec jo quedaria al seu punt just.

Ingredients:

4 cuixes o un pollastre sencer tallat a quarts/octaus

2 cebes

una cullerada sopera de ras el hanout

una cullerada de café de cúrcuma

uns brins de safrà

un litre de brou de pollastre (potser menys, tres quarts segur si feu tot un pollastre)

sal, pebre

Marcarem ben marcats tots els talls de pollastre (salpebrats), els reservarem i a la mateixa cassola farem un bon sofregit de ceba, al que li afegirem al final les espècies. Recuperem els trossos de pollastre, els barregem ben barrejats amb la ceba, afegim uns brins de safrà i mullem amb el brou fins a mig cobrir els talls. Deixem coure, tapat, uns tres quarts d´hora i a meitat de cocció donem la volta al pollastre. Passats tres quarts destapem i si fa falta deixem coure una mica més, mentre fem reduir en un bol apart una bona part del líquid de la cocció fins que adquireixi textura de salsa, això sempre i quan sigui necessari (depenent de com estigui la salsa acabada la cocció). Super senzill, super fàcil i super bo.

IMG_5398

Leave a Reply