Pollastre guisat amb ceba

Pollastre guisat amb ceba

Recepta gustosíssima que mostra un senzill pollastre guisat amb ceba i una bona dosis de ras el hanout, el combinat d´espècies marroquines que cada dia m´agrada més. Compte però a no posar-ne massa ja que tot això ha de fer la xup xup, mullat amb un brou d´au, i aquestes espècies poden ser molt invasives.

 

Ingredients:

  • 4 cuixes o un pollastre sencer tallat a quarts/octaus
  • 2 cebes
  • una cullerada sopera de ras el hanout
  • una cullerada de café de cúrcuma
  • uns brins de safrà
  • un litre de brou de pollastre (potser menys, tres quarts segur si feu tot un pollastre)
  • sal, pebre

Com fer la recepta de pollastre guisat amb ceba:

  1. Marquem  tots els talls de pollastre (salpebrats), i els reservem.
  2. A la mateixa cassola fem un bon sofregit de ceba durant 15 minuts, al qual li afegim al final les espècies.
  3. Recuperem els trossos de pollastre, els barregem ben barrejats amb la ceba, afegim uns brins de safrà i mullem amb el brou fins a mig cobrir els talls. Deixem coure, tapat, uns tres quarts d´hora i a meitat de cocció donem la volta al pollastre.
  4. Passats tres quarts destapem i si fa falta deixem coure una mica més, mentre fem reduir en un bol apart una bona part del líquid de la cocció fins que adquireixi textura de salsa, això sempre i quan sigui necessari (depenent de com estigui la salsa acabada la cocció).
  5. Super senzill, super fàcil i super bo.
  6. Per maridar aquesta recepta jo us recomano un xarel.lo del penedès, com no, de la mà de l´enorme viticultor Enric Soler. Un vi fresc, relativament jove (2018) i amb prou personalitat per aguantar el “combat” amb el pollastre especiat i sortir-ne guanyador. Us netejarà a la perfecció el paladar!

 

Us passo el link al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *