Recepta gustosíssima que mostra un senzill pollastre guisat amb ceba i una bona dosis de ras el hanout, el combinat d´espècies marroquines que cada dia m´agrada més. Compte però a no posar-ne massa ja que tot això ha de fer la xup xup, mullat amb un brou d´au, i aquestes espècies poden ser molt invasives.
Ingredients:
- 4 cuixes o un pollastre sencer tallat a quarts/octaus
- 2 cebes
- una cullerada sopera de ras el hanout
- una cullerada de café de cúrcuma
- uns brins de safrà
- un litre de brou de pollastre (potser menys, tres quarts segur si feu tot un pollastre)
- sal, pebre
Com fer la recepta de pollastre guisat amb ceba:
- Marquem tots els talls de pollastre (salpebrats), i els reservem.
- A la mateixa cassola fem un bon sofregit de ceba durant 15 minuts, al qual li afegim al final les espècies.
- Recuperem els trossos de pollastre, els barregem ben barrejats amb la ceba, afegim uns brins de safrà i mullem amb el brou fins a mig cobrir els talls. Deixem coure, tapat, uns tres quarts d´hora i a meitat de cocció donem la volta al pollastre.
- Passats tres quarts destapem i si fa falta deixem coure una mica més, mentre fem reduir en un bol apart una bona part del líquid de la cocció fins que adquireixi textura de salsa, això sempre i quan sigui necessari (depenent de com estigui la salsa acabada la cocció).
- Super senzill, super fàcil i super bo.
- Per maridar aquesta recepta jo us recomano un xarel.lo del penedès, com no, de la mà de l´enorme viticultor Enric Soler. Un vi fresc, relativament jove (2018) i amb prou personalitat per aguantar el “combat” amb el pollastre especiat i sortir-ne guanyador. Us netejarà a la perfecció el paladar!
Us passo el link al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: