Pollastre amb curry de patates

Pollastre amb curry de patates

Aquest pollastre amb curry de patates és un intent de traslladar a la nostra cuina el típic pollastre tandoori indú, que queda amb un toc vermellós pel tipus d´espècies que porta. El fem al forn acompanyat d´un altre curry, aquest cop de patates, i la combinació dels dos currys és espectacular!

Ingredients:

  • 4 cuixes de pollastre
  • sal
  • pebre
  • 2 iogurs
  • un tros de gingebre
  • 1/2 kilo de patates
  • uns quants grans de mostassa
  • curry en pols picant

Com fer la recepta del pollastre amb curry de patates:

  1. Primer de tot prepararem la marinada amb el curry vermell, el iogur i el gingebre picat. Embadurnem les cuixes de pollastre, deixant-les tapades a la nevera (en un tupper, ideal) unes dotze hores. El curry vermell es un combinat d´espècies que us podeu fer a casa o comprar-lo fet. Substitueix el “tandoori”, un altre combinat d´espècies que es més dificil trobar aquí i que li dona el característic aspecte vermellós del pollastre tandoori. Aquest curry vermell porta  clau, cardamom, comí, pebre vermell picant, pebre de caiena, gingebre, pebre blanc, nou moscada i citronela.
  2. Comencem a preparar el curry de patates posant a escalfar oli en una cassola, sofregint primer els grans de mostassa, i tot seguit hi afegim les patates tallades a daus i el curry picant en pols. Ho saltegem, deixant les patates mig fetes,  i ho reservem, per posar-ho juntament amb el pollastre en una safata de pirex.
  3. Una hora abans de coure el pollastre l´haurem tret de la nevera i reescampat la marinada per sobre seu. El fem al forn, a 200 graus, tapat amb paper d´alumini, juntament amb les patates.
  4. I el servim tal qual, una cuixa per persona acompanyada d´unes quantes patates.
  5. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc, per exemple el que vaig veure jo, un monovarietal fet amb el raïm Pedro Ximenes, sec, salí i molt especial, producte de ser soci del club Contubernio, especialitzat en vins del marc de Jerez. Es molt possible que el trobeu a la seva web.
  6. I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el mini vídeo d´aquesta recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *