Aquesta recepta de pollastre farcit amb gorgonzola surt d´un dels llibres del Comidista, diria que el primer. Allà l´anomenen “pollo batzoki”; jo diria que segueixo bastant la recepta però amb algunes variacions. No és tan contundent com pugui semblar, almenys la meva versió.
Ingredients:
- 4 cuixes desossades
- 200 gr de formatge gorgonzola
- fulles de salvia o de romaní a gust del consumidor
- 100 ml de vi blanc sec (poden ser 150…)
- 100 ml de suc de taronja (aprox)
- 2 dents d´all
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de zaatar (opcional)
Com fer la recepta del pollastre farcit amb gorgonzola:
Primer farcirem les cuixes de pollastre que us han de desossar a la vostra parada del mercat…bàsic…les posem en un marbre amb la part de la pell per sota i al mig hi posem el formatge.
Cargolem les cuixes, i les tanquem amb escuradents. Les untem amb la barreja del pebre vermell i el zaatar , les posem en una safata i hi tirem la barreja de vi blanc i suc de taronja juntament amb els alls laminats. Posem al forn, calentat ja a 180 graus, la safata durant 15 minuts, i després el baixem a 160 i ho deixem coure entre 20 i 30 minuts més, depenent de la mida de les cuixes. Jo crec que en total van estar-s´hi 35 minuts, mida mitjana tirant a gran.
Un cop cuites, reservem les cuixes tapant-les amb paper de plata fora ja del forn i posem tot el suc de la cocció en un cassó. Portar-ho a ebullició i deixar-ho coure uns minuts fins que veieu que la salsa està lligada. Val la pena aquest darrer pas ja que la salsa quedarà mooolt més bona. I ho emplatem ja amb la salsa lligada.
Amb aquesta recepta us recomando un vi molt, molt especial del celler Bodegas Bhilar, a la Rioja Alavesa. Vi brisat, o sigui, un blanc elaborat com si fos un negre, té molt cos i és un cupatge de diferents varietats blanques típiques de la Rioja, com el viura (macabeu), la malvasia i la garnatxa blanca, aquesta en menor quantitat.
I adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta: