Pollastre guisat amb tomàquet al vermut negre

Aquesta recepta la trobem en dues classificacions, la de “pròpies” i la del llibre de verdures, el “1460 recetas…”. Per què? Senzill, he canviat el tipus de vermut, de blanc a negre, i hi he incorporat brou de pollastre. Considero que aquest canvis són prou influents en el producte final com per tenir en compte la meva decissió, tot i que la recepta és realment del llibre. En fi, que un dia la faré tal qual diu el llibre i compararem.

Ingredients:

4 cuixes de pollastre, 500 gr de tomàquet de pera madur

200 ml de vermut negre, 1 ceba, 2 grans d´all, 150 ml de brou de pollastre

4 fulles de sàlvia, 2 fulles de llorer, 8 fulles d´alfàbrega

oli, sal i pebre negre

 

Marquem el pollastre en una cassola de ferro, el reservem i a la mateixa cassola hi fem un sofregit de ceba i all. Hi posem en una estoneta unes fulles de sàlvia picades. Afegim el tomàquet, unes voltes i mullem amb el vermut. Quan s´hagi evaporat l´alcohol, un parell de minuts, incorporem el pollastre i el brou, tapem i deixem coure mitja hora. Comprovem que estigui ben cuit abans de servir-ho amb les fulles d´alfàbrega picades i acompanyat d´arròs blanc.

Leave a Reply