Recepta grega, com l´anterior publicada del llobarro amb verduretes, la clau rau òbviament en un bon pop i en una bona marinada. Per tant quasi us recomanaria fer-ho d´un dia per l´altre o com a mínim del migdia al vespre, tot i que jo només ho vaig deixar marinar mitja hora, el mínim que marca la recepta, i va quedar molt i molt bé.
Ingredients:
1 pop mitjanet (o mig si és gros…normalment aquest plat se serveix com a entrant o primer)
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
oli extra verge
2 cullerades de vinagre
sal maldon
pebre
orenga
tàperes
2 dents d´all
Primer de tot posem aigua a bullir. Quan ho faci hi posem el pop, i el treiem de seguida. Ho tornem a fer fins a tres vegades, i finalment el deixem coure entre 30 i 45 minuts. Quan estigui a punt el deixem reposar un quart d´hora més dins de l´olla.
Mentrestant haurem tallat a tores els pebrots i preparat la vinagreta amb l´oli i el vinagre. Hi afegim dos dents d´all picats, emulsionem.
Quan el pop estigui tebi el tallem a trossos i el barregem amb la vinagreta, l´orenga, les tàperes i els pebrots. tapem i deixem marinar a la nevera un mínim de mitja hora i un màxim de 24. Ho servim a temperatura ambient. Boníssim!