Puding de peix

Puding de peix

Aquesta recepta de puding de peix és super fàcil de preparar i té un resultat fantàstic. Hi posem patata i salsa de tomàquet i queda molt gustós, i es pot fer amb peix fresc o congelat.

Ingredients:

  • 3/4 de kilo de lluç (aprox, pot ser més)
  • 300 grams aprox de patates
  • 2 ous sencers i una clara
  • una fulla de llorer
  • una ceba
  • mantega
  • maionesa
  • salsa de tomàquet
  • oli, sal,
  • vi blanc

Com fer la recepta del puding de peix:

  1. Posem a coure la patata. En principi, amb pell, partint d´aigua freda i sencera. Si anem amb pressa sempre ho podeu fer tallada i sense pell. Uns 45 minuts des del principi de tot si la patata és grossa.
  2. Per coure el peix elaborem primer el que es coneix com a “caldo corto”: aigua, vi blanc, ceba i una fulla de llorer. Un parell de minuts si poseu els trossos de peix tallats.
  3. Un cop ho tenim tot cuit, esmicolem el peix i xafem la patata. Ho barregem en un bol gran i hi afegim dues o tres cullerades de salsa de tomàquet.
  4. Batem un ou amb el rovell de l´altre i ho afegiu al bol. Muntem a punt de neu les dues clares i les afegiu també. Ho barregem tot amb suavitat fins que la mescla quedi ben homogenia.
  5. Untem el recipient per anar al forn amb mantega, normalment un motlle allargat de vidre pirex.
  6. Hi posem la barreja del peix amb les patates, la salsa i els ous i ho deixeu al forn durant uns 40 minuts, bany maria, a 180 graus. A la mitja hora punxeu-ho amb un escuradents per veure si ja està, que pot ser…
  7. Super bo. Es pot servir acompanyat d´amanida verda, de maionesa, de salsa de tomàquet (en aquest darrer cas el puding es serviria calent…en els altres, fred) o fins i tot de beixamel (també calent).
  8. Per acompanyar aquest plat us recomano un chenin blanc francès més que interessant!
  9. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

1 comentari a ;ldquo;Puding de peix;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *