Aquesta recepta de puding de peix és super fàcil de preparar i té un resultat fantàstic. Hi posem patata i salsa de tomàquet i queda molt gustós, i es pot fer amb peix fresc o congelat.
Ingredients:
- 3/4 de kilo de lluç (aprox, pot ser més)
- 300 grams aprox de patates
- 2 ous sencers i una clara
- una fulla de llorer
- una ceba
- mantega
- maionesa
- salsa de tomàquet
- oli, sal,
- vi blanc
Com fer la recepta del puding de peix:
- Posem a coure la patata. En principi, amb pell, partint d´aigua freda i sencera. Si anem amb pressa sempre ho podeu fer tallada i sense pell. Uns 45 minuts des del principi de tot si la patata és grossa.
- Per coure el peix elaborem primer el que es coneix com a “caldo corto”: aigua, vi blanc, ceba i una fulla de llorer. Un parell de minuts si poseu els trossos de peix tallats.
- Un cop ho tenim tot cuit, esmicolem el peix i xafem la patata. Ho barregem en un bol gran i hi afegim dues o tres cullerades de salsa de tomàquet.
- Batem un ou amb el rovell de l´altre i ho afegiu al bol. Muntem a punt de neu les dues clares i les afegiu també. Ho barregem tot amb suavitat fins que la mescla quedi ben homogenia.
- Untem el recipient per anar al forn amb mantega, normalment un motlle allargat de vidre pirex.
- Hi posem la barreja del peix amb les patates, la salsa i els ous i ho deixeu al forn durant uns 40 minuts, bany maria, a 180 graus. A la mitja hora punxeu-ho amb un escuradents per veure si ja està, que pot ser…
- Super bo. Es pot servir acompanyat d´amanida verda, de maionesa, de salsa de tomàquet (en aquest darrer cas el puding es serviria calent…en els altres, fred) o fins i tot de beixamel (també calent).
- Per acompanyar aquest plat us recomano un chenin blanc francès més que interessant!
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.