Aquesta quiche de porros té una miqueta de trampa, de la bona, eh, ja que a més a més dels ingredients tradicionals que porta aquesta recepta n´hi he afegit un que agermana les dues receptes més clàssiques d´aquest plat: els porros i el guanciale o, per entendre´ns, del baicon o cansalada de la quiche “lorraine”. Guanciale és l´embotit italià original dels mitics espaguetis a la carbonara, més gustós per mi que la cansalada o naturalment que el baicon. El resultat, com no podia ser d´una altra manera, és molt bo.
Ingredients:
- 4 porros
- 5 talls de guanciale
- 4 ous
- 200 ml de crema de llet
- 50 gr d´emmental ratllat
- una massa pre-cuinada de pasta brisa
Com fer la recepta de la quiche de porros:
- El primer de tot és rentar bé els porros, tallar-los a rondanxes petites i reservar-los. Fer el mateix amb el guanciale.
- Saltegem els guanciale en una paella ben calenta sense oli, i amb el greix que deixin anar els talls de guanciale potxarem els porros. A foc lent, tapat, durant uns trenta minuts.
- Mentrestant batem els ous amb la crema de llet i una mica de pebre. Podem salar-ho, però molt poquet, ja que el guanciale és força salat.
- També mentre es van potxant els porros farem la pre-cocció de la massa, tal i com ens indica el fabricant. Sí, si feu la massa a casa serà més bona, però us he de confessar que no és el meu fort. I que no sempre tinc temps de fer-la, així que normalment opto per la massa pre-cuinada ja que trobo que els resultats són força òptims. Aquesta primera pre-cocció, punxant la massa, a 180 graus durant deu minuts també es faria si haguèssim optat per fer la massa brisa casolana.
- Un cop tinguem els porros cuits els barregem amb la preparació de crema de llet i ous, més el formatge ratllat.
- omplim el motlle on tenim la massa pre cuita i ho enfornem durant mitja hora a 180 graus.
- Ho servim acompanyat d´una amanida verda, per exemple. A casa ho mengem tot sovint per sopar com a plat únic, però també pot funcionar com a primer plat per dinar un cap de setmana o fins i tot de segon plat.
- Us passem l´enllaç d´aquesta recepta al nostre canal de youtube. Subscriviu-vos-hi!
Per maridar aqueta recepta tenim infinitat de possibles combinacions, des de un bon vi blanc, amb o sense barrica, fins a un negre fresc, àgil, amb un pas de boca lleuger com podria ser un bon sumoll. Per exemple, el que us he sel.leccionat del celler Heretat Montrubí, el Gaintus Radical, senzillament extraordinari amb una relació qualitat-preu excpecional. Molta fruita vermella, llaminer, fàcil de veure i molt versàtil.